OHAL döneminde memur istifasına dair DPB'nin resmi görüşü

Devlet Personel Başkanlığı, OHAL döneminde istifa eden memurun yerine yeni memur gelip göreve başlamadıkça istifa eden memurun görev yerini terk edemeyeceğini, terk eden memurun bir daha memuriyete alınmayacağı yönünde görüş verdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Mayıs 2017 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OHAL döneminde memur istifasına dair DPB'nin resmi görüşü

Devlet Personel başkanlığı, OHAL dönemindeki memur istifalarına yönelik önemli bir görüş verdi.

Başkanlığın, Giresun Üniversitesine verdiği görüşe göre, çekilme isteği kabul edilen memurun yerine atanan veya görevlendirilen kişi geliş işe başlamadıkça görevi bırakamayacağı belirtilmiştir. Bu görüşe göre, kurumların istifayı kabul ettikten sonra atama yapamıyorsa da, istifa eden kişinin yerine görevlendirme yapması uygun olacaktır. Aksi halde istifa eden memur mağdur edilecektir.

Diğer taraftan, bu görüşten dolayı, yeniden memuriyete geri dönüş atamaları sırasında, istifası kabul edilen memurun yerine atama veya görevlendirme yapılıp yapılmadığı gibi bir kontrol sorunu ortaya çıkacaktır. Bunun takibinin yapılması oldukça zordur ve bürokrasi yaratacak bir işlemdir. İstifanın kabul edilmesi tek başına, kurumun o kadroya ihtiyacının bulunmadığını göstermeye yeterli olmalıydı.

İŞTE DPB'NİN GÖRÜŞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber