KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin dava ertelendi

Temmuz 2010'da yapılan KPSS soruların sızdırılmasına ilişkin haklarında dava açılan 3 kişinin yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2017 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin dava ertelendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, temmuz 2010'da yapılan KPSS soruların sızdırılmasına ilişkin açılan altıncı davada, 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Sert, Hasan Bülbül ve tutuksuz sanık Nurgül Bülbül ile avukatları hazır bulundu.

Sanıkların savunmalarını yazılı olarak sunduğu duruşmada, tutuklu sanıkların avukatları da tahliyeye yönelik taleplerini mahkemeye iletti.

Davaya müşteki olarak katılan ÖSYM ve Maliye Bakanlığının avukatları, sanıkların savunmalarını kabul etmediklerini beyan ederek, cezalandırılmaları yönündeki taleplerini yinelediler.

Ara karar için görüşü sorulan iddia makamı, eksik hususların tamamlanması, mevcut delil durumu ve bazı delillerin henüz toplanamamış olması gerekçesiyle tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.

Kararını açıklayan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamı ile sanıklar hakkında ilgili makamlara yazılan ByLock kullanımına ilişkin bilginin beklenilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

- İddianame

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın hazırladığı ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklar Ali Sert, Hasan Bülbül ve eşi Nurgül Bülbül'ün, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak", "kamu kurum ve kuruluşları zararına zincirleme dolandırıcılık" ve "resmi belgede zincirleme sahtecilik" suçlarından 14 yıl dokuzar aydan otuz altışar yıla kadar cezalandırılmaları talep ediliyor.

- Diğer KPSS davaları

KPSS'ye ilişkin soruşturmaları yürüten Savcı Yücel Erkman, ilk davayı 230 kişi hakkında 25 Aralık 2015'te açmıştı.

İddianamede, sınavdan önce soruların FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Ankara Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği görevlisi Berat Koşucu tarafından, Süleyman Mustafa İnanıcı aracılığıyla Yalvaç'taki sanık Baki Saçı'ya e-postayla gönderildiğine dair deliller üzerine başlatılan soruşturmada "örgüt" bağına da ulaşıldığı belirtilmişti.

KPSS soruşturmaları kapsamındaki ikinci davada 51 sanığa aynı suçlamalar yöneltilmişti. Üçüncü davada ise ÖSYM'nin soru hazırlama biriminde görevli 3 kişi sanık olarak gösterilmişti.

KPSS'ye ilişkin dördüncü davada 100, beşinci davada 91, altıncı davada 3, yedinci davada ise 105 sanık yer alıyor.

Açılan 7 davanın ardından Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, 420 şüpheli hakkında ayrı ayrı iddianame hazırlayarak mahkemeye göndermiş, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince bu davalar da kabul edilmişti.

Böylece, KPSS soruşturmalarına ilişkin açılan davalarda yargılanan sanık sayısı da bin 3'e yükselmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber