Mısırlı bakandan ilköğretim öğrencisine jest...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Mısır uygarlığıyla ilgili hikayeler yazan, resimler, karikatürler çizen 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Asya Sayalı, Mısır Turizm Bakanının da katıldığı Mısır gecesinde bu ülkenin kültürünü na anlatınca, ailesiyle birlikte hiç görmediği Mısır'a davet edildi.

Sayalı, 2 yıl önce babasının eve getirdiği bir dergide Mısır ile ilgili bir yazı okuduğunu, bundan etkilenerek bu ülkeyle ilgili araştırmalar yapmaya başladığını anlattı. Özellikle Mısır'daki saklı kalan mezarlardan etkilendiğini ifade eden Sayalı, Mısır Uygarlığını anlattığı ''Kafadan Yazılmış Öyküler'' adlı üç kitap yazdı.

Ailesinin ''Mısır ile yatıp, Mısır ile kalkıyor'' dediği Sayalı, 16 Şubatta İstanbul'da yapılan Mısır gecesi etkinliğine katılarak hiç görmediği Mısır ile ilgili yaptığı çalışmalarını, bu ülkenin kültürü hakkındaki bilgilerini Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garrana'ya anlattı.

Yaptığı sunumdan Bakan Garrana'nın çok etkilendiğini ve kendisini ailesiyle birlikte Mısır'a davet ettiğini kaydeden Sayalı, gezi sonrasında izlenimlerini içeren bir kitap yazacağını söyledi.

Mısır'ı çok merak ettiğini ifade eden Asya Sayalı, şöyle konuştu:

''Aklımda özellikle görmek istediğim belli bir kent yok, bütün Mısır'ı görmek, gezmek istiyorum. Bir haftalık Mısır gezisinde Mısır'da bol bol alışveriş yapacağım, o kültüre ait biblolar, takılar alacağım. Her saniye fotoğraf çekeceğim. Bazı geceler uykumdan uyanıp Mısır'ı hayal ediyorum.'' Okulun Genel Koordinatörü Behçet Yavuz da Asya'nın Mısır'a olan kişisel ilgisini desteklediklerini, ülkeyle ilgili yaptığı resimleri sergilemek için okulda bir köşe ayırdıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber