Diyanetten 2. Aile Forumu

Diyanet İşleri Başkanlığınca Aile Haftası dolayısıyla 13-14 Mayıs'ta "Sadakat ve Güven Bağlamında Aile" temalı 2. Aile Forumu düzenlenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2017 11:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Diyanetten 2. Aile Forumu

- Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Aile Haftası dolayısıyla "Sadakat ve Güven Bağlamında Aile" temalı 2. Aile Forumu yapılacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilki "Mahremiyet Bağlamında Sosyal Medya ve Aile" temasıyla geçen yıl düzenlenen "Aile Forumu"nun bu yılki teması "Sadakat ve Güven Bağlamında Aile" olarak belirlendi.

Teması, "modern zamanlarda birey ve toplumların sadakat ve güven duygusunun ağır yara aldığı" gerekçesinden yola çıkılarak belirlenen forum, dört oturumdan oluşacak. Oturumlarda, "Kavramsal Açıdan Sadakat", "Ailede Sadakat ve Güven", "Psiko Sosyal Bağlamda Sadakat ve Güven" ve "Ailede Sadakatin Güçlendirilmesi" başlıklı konular ele alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda 13-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak forumla toplumun özü ve temeli olan ailede sadakatin bir değer olarak varlığına dikkati çekmek, felsefi, ahlaki ve sosyolojik bakışla sadakati ele almak, eşler arası sadakat ve ahlaki değerlerin hayattaki önemini gündeme taşımak ve ailenin korunması ve güçlendirilmesi konularında farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Foruma, konunun uzmanları, akademisyenler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

Aile Forumu'nun "Sadakat ve Güven Bağlamında Aile" teması çerçevesinde Türkiye genelinde yapılacak panel ve konferanslarda "Kur'an ve Sünnette Sadakat İlkeleri", "Eşler Arası Sadakat ve Güven İlişkisinin Psiko Sosyal Temelleri" ve "Geçmişten Günümüze Değişen ve Dönüşen Aile" konuları hafta boyunca işlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber