Sağlık Bakanlığı Diyaliz Genel Sınavı 29 Nisan'da yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2007 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
p class="MsoNormal" style="text-align:justify">Sayı  : B.10.0.THG. 0.14.00.01-4335 * 02.03.2007

Konu: Diyaliz Genel Sınavı

Bilindiği üzere ülkemiz genelindeki diyaliz hizmetleri 08.05.2005 tarih ve 25809 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yürütülmektedir.

Anılan Yönetmeliğin Geçici 3 üncü maddesi gereği Diyaliz Genel Sınavı için Bakanlığımıza İl Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından intikal ettirilen başvurular Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş olup, yazımız ekinde isimleri ve aday numaraları belirtilmiş olan personelin 29 Nisan 2007 Pazar günü Ankara ilinde yapılacak olan sınava katılmaları uygun bulunmuştur. Genel Sınav, saati ve yeri daha sonra belirlenecek merkezlerde yapılacak olup, bu merkezler ve hangi personelin hangi merkezde sınava gireceği, sınavdan önce www.saglik.gov.tr adresinde duyurulacaktır.    

Genel sınav; uzman hekim, pratisyen hekim, hemşire ve periton hemşireliği branşlarında yapılacak olup, Diyaliz Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanan çoktan seçmeli 50 soru sorulacak, yanlış cevabın doğru cevabı götürmeyeceği sınavda geçme notu 60 puan olacaktır. Sınav süresi 60 dakika olup, başarılı olan personellere Yönetmelik gereği durumlarına uygun sertifika düzenlenecektir.   

Ekli listede ismi bulunan ancak hem genel sınav hem de eğitim başvurusu yaparak, herhangi bir diyaliz eğitim merkezinde eğitim alan, eğitim sonunda yapılan sınava girerek sertifika almaya hak kazanan personelin sınava katılmamaları gerekmekte olup, katılmaları durumunda sertifika düzenlenmeyecektir.

Ekteki listede ismi bulunan ilinizdeki personellerin belirtilen tarihte Ankara ilinde yapılacak sınavda hazır olmaları için gerekli duyurunun yapılması hususunda gereğini rica ederim.  

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber