Tüm öğrencilerin sadece %13'ü imam hatipe gidiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: - "Halkımızın ve kamunun desteğiyle önemli sayıda imam hatip okulları açıldı. Ancak asla iddia edildiği gibi her taraf imam hatip oldu değil. 28 Şubat sürecindeki zarar daha yeni telafi ediliyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2017 22:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Tüm öğrencilerin sadece %13'ü imam hatipe gidiyor

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Halkımızın ve kamunun desteğiyle önemli sayıda imam hatip okulları açıldı. Ancak asla iddia edildiği gibi her taraf imam hatip oldu değil. 28 Şubat sürecindeki zarar daha yeni telafi ediliyor." dedi.

Turan, Biga İmam Hatip Lisesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale'de eğitimle ilgili ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapıldığını, Biga, Gelibolu, Lapseki, Çan ve Bayramiç ilçelerinde devletin yaptırdığı imam hatip okullarının hizmet vermeye başladığını söyledi.

Her okulun kendileri için kıymetli olduğunu vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

"Bizim için eğitimin her türlü yatırımı, her türlü imkanı kıymetli. 'Her taraf imam hatip oldu' gibi eleştirilerle karşılaşıyoruz. Söylenen kadar her yerde imam hatip okulu yok. Türkiye'de okuyan öğrencilerin sadece yüzde 13'ü imam hatip okullarında eğitim görüyor."

28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının kapatıldığını hatırlatan Turan, "İmam hatip tarihi adeta demokrasi tarihi haline geldi." dedi.

Demokrasinin iyi geliştiği yıllarda imam hatiplerin de gelişip, çoğaldığını, demokrasinin sekteye uğradığı dönemlerde imam hatiplerin önünün kesildiğini ifade eden Turan, "Türkiye'de her darbe döneminden sonra belki ilk projelendirilen yerlerin başında imam hatipler geliyor. Hatırlayın 80 darbesini ve okulların kapanma sürecini. Hatırlayın 28 Şubat sürecini. Türkiye'nin 28 Şubat sürecinde yüzde 10 öğrencisi imam hatip okullarına giderken, sonraki yıllarda kat sayı ve benzer sıkıntılar sonucunda 60 bin öğrenciye düştü. Adeta kapandı ve yok oldu." diye konuştu.

Toplumun imam hatip okullarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Turan, "Halkımızın ve kamunun desteğiyle önemli sayıda imam hatip okulları açıldı. Ancak asla iddia edildiği gibi her taraf imam hatip oldu değil. 28 Şubat sürecinde kaybedilen zarar daha yeni telafi ediliyor. O zaman kapatılan, azaltılan okullar, bugün daha yeni yerine getiriliyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber