Ülkenin genelinde 2-5 derece sıcaklık azalacak-Haritalı

Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mayıs 2017 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ülkenin genelinde 2-5 derece sıcaklık azalacak-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güney ve batısının az bulutlu ve açık, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne, Sakarya, Çankırı ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri ile Amasya ve Tokat'ın kuzey ilçelerinde, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra ise Rize ve Van çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevrelerinde kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bu akşam ilk saatlerde Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri ile Amasya ve Tokat'ın kuzey ilçelerinde, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra ise Rize ve Van çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani Sel, Su Baskını, Heyelan, Yıldırım, Ulaşımda Aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Edirne çevreleri, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren de Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA 12°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

EDİRNE 15°C, 25°C

Parçalı bulutlu, bu akşam ilk saatlerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISTANBUL 14°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELI 13°C, 24°C

Parçalı bulutlu

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR 10°C, 22°C

Az bulutlu ve açık

IZMIR 19°C, 28°C

Az bulutlu ve açık

MANISA 17°C, 31°C

Az bulutlu ve açık

MUĞLA 13°C, 30°C

Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 17°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 21°C, 31°C

Az bulutlu ve açık

BURDUR 12°C, 28°C

Az bulutlu ve açık

HATAY 17°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Çankırı ve Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 10°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

CANKIRI 10°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 11°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

KARAMAN 14°C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 9°C, 17°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 14°C, 19°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARABÜK 12°C, 18°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 14°C, 17°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, bu akşam ilk saatlerde Bayburt çevrelerinin dolu yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri ile Amasya ve Tokat'ın kuzey ilçelerinde, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra ise Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

AMASYA 13°C, 25°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde kuzey ilçelerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

RİZE 14°C, 19°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 13°C, 17°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde iç kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 14°C, 18°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde kuzeydoğu kesimleri ile zamanla bölge genelinin (Malatya hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİNGÖL 12°C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ELAZIĞ 12°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 6°C, 16°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 6°C, 17°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR 13°C, 27°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KİLİS 19°C, 31°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

SIIRT 16°C, 26°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 21°C, 34°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Orta Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, yer yer güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Batı Akdeniz'in batısı 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinden sonra doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber