Faciayı önlemek için kendini feda etti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Mart 2007 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nden dün saat 12:00'de havalanan eğitim uçağı saat 13.00 sıralarında Manisa'ya 20 kilometre mesafedeki Sancaklı İğdecik Beldesi Uzuntarla mevkiinde tarlaya düştü. Yere düşmenin etkiyle alev alan T-37 tipi uçağın pilotu Teğmen Barış Çakır (23) şehit oldu.

Çakır'ın 1.5 saniyede kendisini kurtaracak fırlatma kolunu çekmek yerine 4 bin 500 kişinin yaşadığı beldeye düşmemek için yönünü değiştirdiği ortaya çıktı. Çakır'ın cenazesini Türk Hava Kuvvetleri'ne ait helikopter ve ekipler olay yerinden alarak İzmir'e götürdü. Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk ve Emniyet Müdürü Adem Aydemir, uçak kazasının ardından olay yerine geldi.

4 BİN 500 KİŞİYİ KURTARDI

Ali Yavuz adlı görgü tanığı ise şehit teğmenin faciayı önlediğini belirterek şunları anlattı: 'Uçak İğdecik'e doğru uçarken yönünü değiştirdi. İğdecik'in üzerine düşebilirdi. Sanırım başka ölümlere neden olmamak için yerleşim yerinin uzağına doğru yönelerek bir kilometre ileride düştü. Hemen ardından yandı.'

Askeri kaynaklar bu tip uçaklarda fırlatma koltuğunun bulunduğunu ve pilotun koltuk pimini çekerek 1.5 saniye içinde uçaktan çıkabileceğini belirterek, 'Çekmemişse köyün içine düşmemek için kendini feda etmiştir' diye konuştu. Uçağın kesin düşüş nedeni karakutunun incelenmesinden sonra belli olacak.

Kaza kırım ekibi de bugün uçağın düştüğü bölgeye gelerek incelemelerde bulunacak. Bu süre içinde enkazın yerinde kalacağı öğrenildi.

ŞEHİT İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Eğitim uçuşu sırasında uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Barış Çakır, son yolculuğuna İstanbul'da uğurlanacak. Giresun merkeze bağlı Erikli nüfusuna kayıtlı bulunan Çakır için, bugün İstanbul'da bir tören düzenlenecek. 1. Ordu Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şehit Pilot Barış Çakır'ın cenazesi Ataköy 5. Kısım Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Hava Şehitliği'nde defnedilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber