Aranan SAT komandoları kaçarken yakalandı

FETÖ'den aranan 3 SAT komandosu Edirne'den yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2017 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girisiminde aktif olarak bulunduğu belirlenen uc SAT komandosu, yurt dışına kaçmak için geldikleri Edirne'de yakalandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Edirne MIT Bolge Dairesi Baskanlıgı ve Edirne Emniyet Mudurlugunce, FETÖ'nün darbe girisiminde aktif olarak bulunduğu belirlenen uc SAT komandosunun Edirne üzerinden yurt dışına kaçacaklarına yönelik istihbarat alındı.

Bunun üzerine, Edirne MIT Bolge Dairesi Baskanlıgı ile Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Sube Mudurlugunun ortak calısmaları sonucu dün söz konusu kişiler, Istanbul-Edirne otobanı Edirne giseler cıkısında arazide yakalandı.

Ankara 4. Agır Ceza Mahkemesince "Anayasal duzeni ortadan kaldırmaya tesebbus etme" sucundan aranan eski üsteğmen A.Ç, eski astsubay başçavuşlar Y.Ö ve M.Ö gözaltına alındı.

FETÖ ile bağlantılarını kabul eden zanlılar, ifadelerinde, darbe girişiminden 5 gün öncesinde haberdar olduklarını, planlamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Huber Köşkü'nden alınarak önce Samandıra'ya götürüleceği, ardından Marmara açıklarında bir gemiyle kaçırılacağı şeklinde yapıldığını belirtti. Erdoğan'ın Marmaris'te olması nedeniyle Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıklarını ifade eden şüpheliler, gelen telefon üzerine Akıncı Üssü'ne yöneldiklerini anlattı.

Şüphelilerin sorguları Edirne Emniyet Müdürlüğünde devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber