Adı memleketindeki ilkokulda yaşayacak

17/25 Aralık darbe girişimi sonrası üstlendiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarattan sorumlu İl Emniyet Müdür yardımcılığı görevinde FETÖ'ye karşı yaptığı amansız mücadeleyle öne çıkıp, Eylül 2015 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın adı memleketi Nevşehir'de bir ilkokula verildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2017 20:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Adı memleketindeki ilkokulda yaşayacak

Ferit ZENGİN

15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere silahla karşılık vererek direnen İstanbul polisine verdiği direktif ve istikametle önderlik yaparak, darbenin İstanbul'da akamete uğratılmasında başı çeken isim olan ve darbe gecesi 15 Temmuz şehitler köprüsünde darbeciler tarafından açılan ateş sonucu yanında bulunan şoförünü kaybeden Çalışkan'a Nevşehirli hemşerilerinin bulunduğu vefa gösterisine bir çok siyasi ve bürokratik ismin yanı sıra Nevşehir milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Nevşehir Valisi İlhan Aktaş ve Çalışkan'ın çalışma arkadaşları katıldı.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAMALI, UNUTTURMAMALIYIZ"

Adının verildiği Nevşehir merkez Esentepe Mahallesi'ndeki 21 derslikli ilkokul'un açılış töreninde konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yaptığı konuşmada, "Bu nazik çalışma, beni çok duygulandırdı, teşekkür ediyorum." dedi. Vatan, Bayrak Devlet ve Millet sevgisini çocuklarımıza aşılamalıyız diyen Çalışkan, "15 Temmuz bir Milattır asla unutmamalı ve unutturmamalıyız" dedi. Gayret eden herkesin başarılı olacağına dikkati çeken Çalışkan, Avanos'un Üçkuyu köyünde 10 çocuklu bir ailenin sekizinci çocuğu olarak yetişip bugünlere geldiğini hatırlatarak. Ben, 15 Temmuz'u iki türlü hatırlıyorum. İlki darbe olması ki bu en kötü yanıydı. Diğerinde ise Türk milletinin millet olma olgusunu en güzel şekilde göstererek tüm dünyaya verdiği büyük ders. Bu aziz Milletimizin gücünü, ferasetini, cesaretini hatırlıyorum. Bizler de o gün orada görevli olduğumuz için sadece yapmamız gerekenleri yaptık, görevimizi yaptık. Çok şükür Allah bizi utandırmadı. Ve Düşmanlarımızın hepsi şunu gördü ki Türk milleti ile baş edilemez. Bizimle oturup konuşabilirsiniz, sohbet edersiniz fakat bizimle savaşmayı biz hiç kimseye tavsiye etmiyoruz. O gün çakısı, bıçağı dahi olmayan insanlar o tankların üzerine yürüdü. Bizim teşkilattan tankın, helikopterin arkasından tabanca ile koşanlar oldu. Bu apaçık göstermiştir ki, 15 Temmuz gecesi Milletimizin dik duruşunın anlamı; Vatan sevgisiydi, mukaddesat sevgisiydi. Şükürler olsun Allah bizleri utandırmadı. Bir daha böyle şeylerin olmamasını temenni ediyor, 15 Temmuz'u da asla unutmamız ve unutturmamamız gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum." dedi.

Dr. Mustafa ÇALIŞKAN 1968 yılında Nevşehir ilinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri' de tamamlayarak 1983 yılında Ankara Polis Koleji Sınavını kazandı. 1987 yılında Polis Akademisi'ne girdi ve 1991 yılında mezun oldu. 1991 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla İstanbul, Yalova, Batman, Kırşehir, Sakarya ve Adana illerinde görev yaptı. 2001-2002 yılları arasında BM Polis Barış Gücü'nde (Doğu Timor) , 2005-2006 yılları arasında da Kosova'da BM Polis gücünde görev aldı. Polis Koleji, Polis Akademisi, Adalet Meslek Yüksek Okulu, İstanbul Adli Tıp Enstitüsü Yüksek Lisans programından mezun oldu. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını bitirmiştir. 2014 yılı Ocak ayında İstanbul 'a atanan Dr. Mustafa ÇALIŞKAN Yıkıcı Bölücü Örgütlerle Mücadele, VİP, Terörle Mücadele Kurslarını görmüştür. İyi derece İngilizce bilen Dr. Mustafa ÇALIŞKAN, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber