Memur eczacı, dükkân işletebilecek! AKP'den eczacılara müjde: 900 eczane kapanmayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Trabzon Milletvekili, TBMM Sağlık Komisyon Başkanı Cevdet Erdöl, kurum ve kuruluşlarda görev yapan eczacılara ?serbest eczane açma? hakkı getiren yasa teklifi hazırladı. Erdöl ve 8 AKP milletvekilinin imzasını taşıyan Kamu Görevlerinden Ayrılanların yapamayacakları İşler Hakkında Kanunda Değişiklik Öngören Yasa Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklif yasalaşırsa; mart ayı sonunda sözleşmesi biten, SSK'ya bağlı kurum ve kuruluşlardan ayrılan ve emekli olan eczacılar serbest eczane açabilecek. Buna göre; 900 eczane kapatılmayacak.

YASAK VE SÜRE YENİDEN BELİRLENİYOR

Erdöl'ün TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifle; daha önce, ?Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Kanunun? 2'inci maddesi değiştiriliyor. Değişiklikle, eczacılara getirilen yasağın kaldırılması öngörülüyor. Teklife göre, Sosyal Sigortalar Kurumu'nda çalışan eczacılar hangi sebeple olursa olsun ayrılan ve emekli olan eczacılar serbest eczane açabilecekler.

Söz konusu yasa teklifinde imzası bulunan AKP Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede; ?Eğer bu yasa çıkmazsa Mart ayı sonunda 900 eczane kapatılmak zorunda kalacak. Sigortada çalışan eczacıların ya sözleşmesi bitecek ya da emekliliği gelenler ayrılacak. Toplam 900 eczane var. Bu yasa çıkmazsa 900 eczane kapatılmak zorunda kalacak. Mart sonuna kadar bu teklifin yasalaşması gerek? dedi.

2. MADDE DEĞİŞTİRİLİYOR

Halen yürürlükte olan 2'inci maddeye göre; uygulama şu şekilde gerçekleşiyor:

?2531 sayılı Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkındaki Kanun'un 2. maddesinde, kurumdan ayrılan eczacılarda; kurumdan ayrıldığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle, ayrıldığı tarihten önceki son 2 yıl içerisinde kurumda icra etmiş olduğu görev ve faaliyet alanlarıyla ilgili konularda, sözleşme yapmak ya da daha başka bir yol ile kurumla iş ilişkisi içine giremeyeceği yani görev ve iş alamayacağı, taahhüde giremeyeceği, komisyonculuk ve temsilcilik yapamayacağından; kurumda çalışmakta iken hangi sebeple olursa olsun kurumdan ayrılan eczacıların serbest eczane açarak, kurum ile sözleşme imzalama talepleri halinde, kurumdan ayrıldığı tarihten itibaren 3 yıl süre ile kurum ile sözleşme yapmaları mümkün bulunmamaktadır.?

Teklifte, bu madde, şu şekilde değiştiriliyor:

?SSK'ya bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan eczacıların hangi sebeple olursa olsun, ayrıldıkları tarihten önceki iki yıl içinde hizmetinde bulundukları daire, kurum ve kuruluşlara karşı, ayrıldıkları tarihten itibaren başlayarak üç yıl süreyle, o daire, idare kurum kuruluşlardaki görev ve faaliyet alanları yeniden düzenleniyor. SSK'ya bağlı daireler eczane açabilecek, sözleşme yapabilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber