Yozgat'taki cinsel istismar davasında karar

Zihinsel engelli kadına cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan 12 sanıktan 9'u, 20 yıl 3 ay ile 11 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2017 21:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yozgat'taki cinsel istismar davasında karar

Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı bir köyde zihinsel engelli kadına cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan 12 sanıktan 9'u hapis cezasına çarptırıldı.

Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sinan T, Yetiş Y, Bahri G, Halil İbrahim L, Halil O, tutuksuz sanıklar D.D, E.Y, M.B, M.F. ve G.B. ile mağdur K.K'nın (40) avukatı ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, "Cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığının ihlali" suçlarından yargılanan Sinan T'ye 20 yıl 3 ay 22 gün, Bahri G'ye 16 yıl 3 ay, Halil O'ya 16 yıl 3 ay ve Yetiş Y'ye 11 yıl 8 ay hapis cezası vererek, tutukluluk durumlarının devamına karar verdi.

Tutuklu sanıklardan Halil İbrahim L'yi 16 yıl 3 ay ceza hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın 40 bin lira kefalet ve adli kontrol kararı uygulanarak tahliyesine hükmetti.

Tutuksuz sanıklardan G.B. ve M.B, 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak 40 bin lira kefalet ve adli kontrol şartı ile M.F. ve D.D. ise 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak adli kontrol şartı ve temyiz yolu açık olmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme heyeti, B.Y, E.Y. ve A.K'nın ise beraatine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber