İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Kıdem'de çalışan parasına kavuşacak işveren külfetten kurtulacak'

Hükümetin üzerinde yıllardır çalıştığı ve son aşamaya getirdiği önemli reformlardan Kıdem Tazminatı Fonu, Ekonomi Koordinasyon Kuruluna geliyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 18 Mayıs 2017 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin üzerinde yıllardır çalıştığı ve son aşamaya getirdiği önemli reformlardan Kıdem Tazminatı Fonu, Ekonomi Koordinasyon Kuruluna geliyor. Herkesin kıdem tazminatına ulaşabilmesini sağlayacak yeni sistem, bunu yaparken hem işvereni hem çalışanı koruyacak.

ÇALIŞANIN AVANTAJLARI

İşçinin 1 yıl çalışması gerekmeyecek. İşe başlar başlamaz hesabı açılacak. Hesabındaki parayı kontrol edebilecek, nemalandırabilecek. Belli şartlarda ihtiyacı olduğunda fondan parasını çekebilecek. Şirket zora düşse bile tazminatı garanti altında olacak, mahkeme kapılarında sürünmeyecek. İstifa ettiğinde de tazminat alacak. Daha iyi şartlarda iş bulduğunda, 'tazminat' engelini düşünmeden oraya geçebilecek.

İŞVERENİN AVANTAJLARI

Çalışan sayısı kadar, tazminat için kaynak ayırmak zorunda kalmayacak. Toplu çıkışlarda iflas riski olmayacak. Her ay yatıracağı primlerle maliyetleri düşecek. Maliyetler zamana yayılınca, tazminatlar planlanır hale gelecek. Her ay yatıracağı primlere devlet desteği de alacak. İşçiyi çıkartırken tazminatı düşünmeyecek. Mahkemelik olmaktan kurtulacak. Yapılan ödemeleri gider olarak yazabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber