İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yalçın: Mülakatta ısrar etmek doğru değildir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğretmene mülakat isabetli bir yöntem değildir. Bunda ısrar etmemek gerekir dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2017 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğretmene mülakat isabetli bir yöntem değildir. Bunda ısrar etmemek gerekir dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama

Öğretmen alımında "güvenlik soruşturması" devletin yapması gereken bir haktır ve itiraz edilemez. Emanet emin insana yapılır. Fakat; Öğretmen seçme yönteminde 3 katı adayı çağırıp mülakatla içinden almak çok isabetli bir yöntem değildir. Bunda ısrar etmekte doğru değil. 20 Bin istihdam için 60 bin insanı çağırıp, 40 bin adayı "neden ben kazanamadım ve bu puanı aldım" muhasebesi ile bunaltmak yanlış.

Güvenlik soruşturmasını geçemeyen insanın kendini sorgulayacağı bir alan vardır. Fakat bahsettiğim noktadaki adaylar şüphe içinde kalırlar. Etraflarındaki insanların bakışı değişir ve 'acaba' devreye girer. Bu kaldırılabilecek bir psikoloji değil. Ürettiği sosyal maliyette var. Komisyonlarda görev yapanlar açısından da kolay bir süreç değil. Bu, "şu iki kaymakam adayından hangisi daha ehil" seçimi değil.

Yıllarca okuyup, dirsek çürütüp, üstüne bir de KPSS'yi kazanıp güvenlik soruşturmasına takılmayıp, mülakata takılmak kabul edilebilir değil. Bu ekmek meselesi. Hayat memat meselesi. Onun için ilk günden buna karşı çıktık. Gerekçelerimiz yaşandıkça daha da net anlaşılıyor. Öyleyse; Bu anlamsız, hakkaniyetten uzak, siyaseten de sosyal maliyet üreten, herkesi zan altında bırakan, adayı da bunaltan mülakattan vazgeçilsin. Bir yanlış uygulamada ısrar etmek yerine, yanlıştan vazgeçmek erdemdir. Daha fazla insanı yaralamadan bu yanlış yoldan acilen dönülmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber