Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Oğuz Kağan Köksal atandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süredir vekaleten yürütülen Emniyet Genel Müdürlüğü görevine İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal atandı. Köksal'ın atanmasına ilişkin kararname Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğu Gökhan Aydıner'in yaş haddinden emekliye ayrılması üzerine boşalmıştı. Özellikle Hrant Dink cinayetinden sonra Genel Müdürlük görevinin vekaleten yürütülmesi eleştirilere yol açmıştı.

Hükümetin bir süredir Cumhurbaşkanı Sezer'le yürüttüğü temaslar sonucunda İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanması konusunda mutabakata varıldı ve kararname sezer tarafından onaylandı.

ATAMALARA HIZ VERİLDİ

Bu arada, beş il valiliği ile altı il emniyet müdürlüğüne yapılacak atamalarla ilgili çalışmalara da hız verildiği öğrenildi. Buna göre, başta Köksal'dan boşalacak İzmir ve halen boş bulunan Trabzon olmak üzere beş ile vali ataması öngörülüyor.

Bu atamalar için Başbakanlık'ta görevli Merkez Valisi Recep Kızılcı, Mustafa Taşkesen, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mustafa Toprak ile Hüseyin Atak ve Özdemir Cakacak'ın isimleri ağırlıklı olarak geçiyor.

CELALETTİN CERRAH GÖREVE DEVAM EDECEK

Öte yandan kararnamede; Kırklareli, Sakarya, Adana, Ordu, Mersin ve Bilecik il emniyet müdürlüklerinin de bulunduğu belirtiliyor. Taslakta İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yer almadığı ifade ediliyor.


Oğuz Kağan Köksal kimdir?

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal 1948 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Kırıkkale'de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. Bu fakültenin ekonomi ve maliye bölümünden mezun olduktan sonra Maliye Bakanlığı nca açılan Kontrolörlük sınavını kazanarak, Muhasebat Kontrolörü olarak atandı. 4 Yıl süren bu görev sırasında Genel ve Katma Bütçeli İdareler, Defterdarlık Muhasebe Müdürlükleri ve Malmüdürlüklerinde teftiş ve denetim yaptı. Bu arada Devlet Muhasebesi Uygulaması ile ilgili bir de kitap yazdı.

Daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı imtihanını kazanarak, Ankara ve Konya Kaymakam Adaylıklarında bulundu. Altındağ ve Mucur ve Mudurnu ilçelerinde Kaymakam vekilliği yaptı. Sırasıyla Bozkurt ve Cizre Kaymakamlıklarında asaleten bulundu. Her iki ilçede Belediye Başkanlığı görevini de üstlendi.

Atandığı Gaziantep Vali Yardımcılığında 3,5 yıl görev yaptı, bu süre zarfında Gaziantep Valiliğinin boşalması sebebiyle 7 ay da Vali Vekilliği görevini yürüttü.

1988 yılı Şubat ayında Tekirdağ Valisi olarak asaleten atandı. 9 Nisan 1990'da Malatya Valiliği ne, 8 Şubat 1992 tarihinde Denizli Valiliği ne, 18 Nisan 1996'da Adana Valiliğine atandı. 18 Şubat 2003 tarihinde Bursa Valiliği ne atandı. Bursa Valiliği süresince Kırsal Kalkınma, Sevgi Köyü, Eğitim ve Spor Vadisi gibi bir çok projeleri hayata geçirerek üst üste iki yıl Yılın Valisi seçilmiş ve ödül almıştır.

Spor Şurası Üyesi ve Milli Eğitim Vakfı Onur Üyesi olan Vali Oğuz Kağan KÖKSAL, Amatör Spor ve Memur Suçları ile ilgili araştırmalarda bulundu. Mülkü İdare Amirlerine Kanun ve Tüzüklerle verilen görevlerle ilgili çalışması 2.Dönem Kaymakamlık Kurslarında ders notu olarak okutulmuştur.

18.07.2005 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı İle İzmir Valiliği ne atanarak 29.07.2005 tarihinde görevine başlamıştır.

Emekli resim öğretmeni Olcay hanımla evlidir. Bahadır ve Nezihe isimli 2 çocuğu bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber