Yalova'da itirafçı olan 4 sanık tahliye edildi

Örgütün üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Yalova Üniversitesi Rektörü Eruslu'nun da bulunduğu 16'sı tutuklu 25 sanığın yargılandığı davada 4 sanık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2017 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova'da itirafçı olan 4 sanık tahliye edildi

Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun da bulunduğu 16'sı tutuklu, 25 sanığın yargılandığı davada, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesince Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde özel hazırlanan salonda görülen davanın üçüncü günkü duruşmasında, tutuklu ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

Duruşmaya 16 tutuklu sanık, yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan 9 kişiden bazıları da enstitüde oluşturulan güvenlik noktasından geçerek mahkeme salonuna girdi.

Duruşmada mahkeme heyetinin karşısına çıkan ve "Yalova Üniversitesi imamı" olduğu ileri sürülen Mehmet Güler, hastalığından dolayı savunma hazırlayamadığını gerçekçe göstererek bir sonraki duruşmada savunmasını yapmak istediğini belirtti.

Güler'in avukatı ise müvekkilinin ağır bir hastalık geçirdiğini, hastalığının bir sonraki aşamasının kolon kanseri olduğunu bu nedenle de savunmasını bir sonraki celse vermesini isteyerek, hastalığı nedeniyle tahliyesini talep etti.

Güler'in ifadesini vermesinin ardından mahkeme heyeti ara kararın açıklanması için duruşmaya 20 dakika ara verdi.

Verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Metin Uğur, tutuklu sanıklardan Muaz Gültekin, İrfan Yoğun, Hüseyin Ergün, Erkam Halis hakkında etkin pişmanlık ve savunma içerikleri ve tutukluluk süreleri göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

- Eski rektör vekili ve araştırma görevlisi hakkında soruşturma istemi

Hakim Uğur, sanık savunmalarında geçen ve eski Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun görevden alınmasından sonra bir süre rektör vekili olarak görev yaptığı beyan edilen Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım ve Yalova Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak görev yaptığı belirtilen Abdurrahman Mollaoğlu hakkında soruşturma olup olmadığının Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına sorulmasına, soruşturma olmaması halinde gerekli soruşturmanın yapılmasının istenmesine karar verildiği bildirdi.

Uğur, diğer adli kontrol olan sanıklarına adli kontrollerinin devamına karar verirken "Yalova Üniversitesi imamı" olduğu öne sürülen Mehmet Güler'in bir dahaki duruşmada savunmasını verme talebinin kabulüne, tahliye talebinin ise reddine karar verildiğini açıkladı.

Duruşma ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber