CepHukuk'la hukuk cebe girdi

Haber Giriş : 06 Mart 2007 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyada başka örneği olmayan, anahtarlıkta bile taşınabilecek boyuttaki ve güncellenebilen ilk mobil hukuk bilgi bankası CepHukuk, Türkiye'de hukukçuların ve ihtiyaç duyabilecek herkesin hizmetine sunuldu. Hukuk, muhasebe ve insan kaynakları alanında çalışanlar, CepHukuk sayesinde ofise bağımlı olmaktan kurtulacak, istedikleri bilgiye istedikleri yerden ulaşabilecekler.

CepHukuk'un bir mobil bilgi bankası özelliğinin yanı sıra, avukatların tüm dosyalarını yanlarında taşıma olanağı verdiğini söyleyen CepHukuk'u üreten Hukuk Programları Ltd. Şti.'nin kurucusu ve Genel Müdürü M. Fikret Üregen, gelişkin arama seçenekleri sayesinde CepHukuk'un, avukatlara, mali müşavirlere, insan kaynakları yöneticilerine hem zaman, hem de para kazandıracak bir sistem olduğunu belitti.

Ayrıca CepHukuk'u satın alanlar, ayrıca bir yıl süreyle HukukTürk (www.HukukTurk.com) portalından ücretsiz olarak yararlanma olanağına sahip.

CepHukuk'ta şu verilere ulaşılabilecek:

Türkiye Cumhuriyeti'nde yürürlükte olan ve olmayan bütün kanunlar. Kanun hükmünde kararnameler. Tüzükler. Yönetmelikler. Yargıtay İçtihatları. İstenildiği anda üzerine bilgi girme olanağı veren, hukuk ve ceza dilekçe şablonları ile sözleşme örnekleri.

Kullanıcılar bir yıl boyunca, alanının saygın veri bankası HukukTürk portalında şu veri ve bilgilere de ulaşılabilecek:

Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye kararları. Bakanlar Kurulu Kararları, Genelgeler ve Tebliğler. 70 yıllık ?Türk Hukuk Bibliyografyası?, (Yaklaşık 100 bin bibliyografik kayıt.) Hukuk alanına ilişkin güncel yayınlar. Günlük Resmi Gazete. Gerekçeli ve tam metin şeklinde kanun tasarıları... Hukuksal, ekonomik ve akademik etkinliklerle, duyurular... Anadolu Ajansı'ndan ilgili ve anında güncel haberler.

CepHukuk nasıl çalışıyor?

CepHukuk programı, estetik bir mobil disk içinde yer alıyor. ?Tak çalıştır? özelliğiyle, hiçbir bilgisayara yükleme yapılmadan, kullanıcıya mekândan ve bilgisayardan bağımsız bir çalışma olanağı sunuyor. Örneğin avukatlar, CepHukuk'u ister mahkeme salonunda dizüstü bilgisayarlarıyla, ister baroların avukatlar için adliyelerde tahsis ettiği bilgisayarlarda, isterlerse de internet kafelerde kullanabiliyorlar. Bir yandan bilgi ve verilere ulaşırken, bir yandan da müvekkilleri için özel dosyalar açıp, bu dosyaları kaydedip, gerektiğinde geri dönüp bu dosyaları inceleyebiliyor ve başka bilgisayarlara aktarabiliyor, Böylece kendilerine özel bir bilgi dosyası oluşturabiliyor ve istedikleri anda ve istedikleri yerde bu verilere ulaşabiliyorlar. Kullanıcılar CepHukuk'u istedikleri anda internete bağlanarak, HukukTürk portalından güncelleme şansına da sahip. Üstelik bunu yaparken, HukukTürk portalına şifresiz bağlanabiliyor ve portalda bulunan ekstra özelliklerden de yararlanabiliyorlar. Kullanıcı yıl sonunda abonelik yenilemek istemese de, CepHukuk'ta yer alan bilgilere sürekli olarak sahip olabiliyor.

mynet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber