O çete Reina dosyasında

KARAR gazetesinin deşifre ettiği, Ortaköy canisi Masharipov'a İstanbul'da yardım eden çete Reina iddianamesine de girdi. Dosyada silahları, Ebu Halit kod adlı Khasan Gulomov ile İbrahim Danyelik kod adlı İbrahim Asparov'un sağladığına yer verildi

Haber Giriş : 19 Mayıs 2017 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O çete Reina dosyasında

Reina'da 39 kişiyi katleden Abdulkadir Masharipov'a yardım eden çeteyi, 'IŞİD'in gasp düzeni' manşetiyle ilk kez Karar Gazetesi gündeme getirdi. Emniyet'in Masharipov'u bulmak için yaptığı operasyonlarda Orta Asyalı göçmenleri tehdit eden, adam kaçırma ve gaspla baskı altına alan çeteye darbe vurduğuna yer verilen haberde kod adlarıyla ilk kez adı verilen teröristlerin katliamda kritik görevler üstlendiği ortaya çıktı. İddianamede, tutuklanan 'Ebu Halit' kod adlı İŞİD üyesi ile firari 'İbrahim Daniyelik' kod adlı İbrahim Asparov'un Masharipov'la bağlantısının tespit edildiği aktarıldı. Buna göre Masharipov'a silahları veren kişi Asparov. 'Ebu Halit' kod adlı Gulomov'la ilgili bölümde ise silahların teröristin evinden alındığı belirtildi. İddianamede Ebu Halit'in Başakşehir'deki konutunda çok sayıda dijital materyal ile 12 adet kalaşnikof tüfek mermisi ve örgütün flamalarının bulunduğu yazıların tespit edildiği belirtildi.

İddianameye göre Gulomov, Hatay'dan Halit Abdullah adına düzenlenmiş pasaportla Türkiye'ye girdi. Evinde ele geçirilen kalaşnikof mermileri ve el telsizi İbrahim Danyelik tarafından 2016'da 2 adet tabanca, 1 adet kalasnikof ve bu silahlara ait mermilerle birlikte getirildi. Gulomov ifadesinde Asparov'u, Masharipov'un eşi ve çocuklarının yer değiştirme ve kaçmasına yardım eden Halit, 'Abdullah', 'Habibullah', 'Rüstem' kod isimleri ile bilinen açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen IŞİD mensubuyla birlikte gördügünü söyledi. Reina'daki kovanların üzerindeki seri numarası ile Ebu Halit'in (Gulomov) evindeki kalaşnikof fişekleri üzerindeki seri numarasının aynı olduğu tespit edildi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber