'Ramazanda fiyatları yükselterek, haksız rekabete yol açan tutumlar olacaktır'

TESK Genel Başkanı Palandöken: Ramazanda fiyatları yükselterek, haksız rekabete yol açan tutumlar olacaktır. Vatandaşlarımız fiyatları iyi takip etmeli, esnafa güvenmelidir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2017 11:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Ramazanda fiyatları yükselterek, haksız rekabete yol açan tutumlar olacaktır'

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ramazan ayında fiyatları yükselterek haksız rekabete yol açmak isteyenler olabileceğini belirterek, "Vatandaşlarımız fiyatları iyi takip etmeli, esnafa güvenmelidir." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, ramazan ayının yaklaşmasıyla piyasalarda haraketliliğin başladığını kaydetti

Söz konusu ayda fiyatları yükselterek, haksız rekabete yol açanlar olabileceğine işaret eden Palandöken, "Et, hurma, kuruyemiş, çay ve ramazanda sofralarımızdan eksik etmediğimiz birçok yiyecek için zam yapanlar olabilir. Et ve Süt Kurumu piyasaya yeteri kadar et ve et ürünü verecek kapasitede ve tedbirleri almış durumdadır. Vatandaşlarımız fiyatları iyi takip etmeli, esnafa güvenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, ramazan paketlerindeki gıdaların son kullanım tarihleri ile ürünlerin kalitesinin kontrol edilmesi uyarısında da bulundu.

Ramazan ayında et, pastırma, sucuk, unlu mamuller, bakliyat, meyve ve sebze gibi ürünlerin tüketiminin arttığını belirten Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlar olarak mevsimsel etkilerin olumlu olmasını ve fiyatların düşmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber