CHP'den Sözcü gazetesinin Ankara bürosuna ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Sözcü gazetesine yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonunu, "Savcı, yaptığı işle büyük bir infial ve kırgınlık yaratmıştır. Bu iş, gerçekten darbeyi araştırmaya çalışan dürüst hukuk adamlarına yapılmış büyük haksızlıktır." sözleriyle değerlendirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2017 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den Sözcü gazetesinin Ankara bürosuna ziyaret

Erdoğdu ve bazı CHP milletvekilleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sözcü gazetesine yönelik soruşturma başlatılmasının ardından gazetenin Ankara bürosunu ziyaret etti.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Erdoğdu, "Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında Türkiye'nin milli ordusunun beli kırılırken bütün gücüyle Fetullah Gülen cemaatiyle mücadele eden bir gazeteye FETÖ suçlamasıyla operasyon yapmak ahlaki değildir, vicdani değildir, hukuki değildir ve çok büyük bir kırgınlık yaratmıştır." dedi

Sözcü gazetesinin, Cumhuriyet değerlerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin en önemli savunucusu olduğunu belirten Erdoğdu, şunları kaydetti:

"Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yani milli Kurtuluş Savaşımızın başlangıç tarihi. Böyle bir günde Sözcü gazetesine bir iftira haberle böyle operasyon yapılması darbeyle mücadele etmek değil, bizatihi darbeye destek vermek anlamına gelmektedir.

Operasyonu yapan savcı, buna siyasal bir algı vermiş ve bu algı sayesinde gerçekten soruşturulması gereken darbe girişiminin araştırılma çabaları büyük zarar görmüştür. Bence bunu Adalet Bakanı bir düşünsün, Hakimler ve Savcılar Kurulu düşünsün. Savcı, yaptığı işle büyük bir infial ve kırgınlık yaratmıştır. Bu iş, gerçekten darbeyi araştırmaya çalışan dürüst hukuk adamlarına yapılmış büyük haksızlıktır."

Cemil Murat Budak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber