İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şehit çocukları için birlikte hukuk mücadelesi veriyorlar

Malatya'da 2015 yılında iki RF-4E tipi uçağın düşmesi sonucu şehit düşen 4 subaydan İzmirli Üsteğmen Özkaya'nın babası ve kayınpederi, kazanın ardından sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundukları soruşturmanın peşini bırakmıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2017 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit çocukları için birlikte hukuk mücadelesi veriyorlar

Meriç Ürer

Malatya'da konuşlu 7. Ana Jet Üssünden 24 Şubat 2015'te gece eğitim uçuşu için havalanan RF-4E tipi 2 savaş uçağı, Akçadağ ilçesi yakınlarında düştü. Kazada Kurmay Pilot Binbaşı Salih Sezer, Pilot Üsteğmen Yasin Atalay, Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci ve Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya şehit oldu.

Şehit pilotlardan Özkaya'nın kayınpederi Pilot Kurmay Albay Tayyip Özsever, haberi aldıktan kısa bir süre sonra uçakların düştüğü bölgeye gitti. İki gün boyunca kazanın meydana geldiği bölgede araştırmalar yapan Özsever, tespitlerini ve notları şehit pilotun babası Cengiz Özkaya'yla da paylaştı.

Özsever, 5 gün sonra da dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile kazaya ilişkin kuşkuları ve normal bir kaza olmama ihtimali hususunda görüştü. Kaza raporunu detaylı şekilde inceleyen Özsever, şüphelerini kızına ve damadının ailesine anlattı. Şehit pilot Özkaya'nın ailesi ve eşi de olaya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Albay Tayyip Özsever, soruşturmayı yürüten savcıya, kazaya ilişkin saklandığına inandığı kusurları, delilleri aktarmak ve konunun çok fazla teknik detay içermesinden dolayı anlaşılır kılmak için 46 soru gönderdi.

Özsever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, damadının, o gün uçuşu olmamasına rağmen göreve yollandığını ileri sürdü.

Özsever, telsizi meşgul eden astsubay Bekir I'nın "Bilinçle taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklandığını ancak daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını bildirerek, bu duruma itiraz ettiklerini belirtti.

Konunun peşini bırakmayacaklarını anlatan Özsever, "Damadımın görev yaptığı üssün komutanı Aydemir T. ve filo komutanı Ali E, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklandı. Askeri mahkemeler kapatılmadan önce dosyaya bakan 2 askeri savcı da FETÖ soruşturmasından tutuklandı. Dosya şu an Malatya Akçadağ Cumhuriyet Savcılığında. Hukuka güvenmekten başka çaremiz yok. En ufak hatası olan insanın cezasız kalmaması, damadımın rahat uyuması ve torunumun geleceği için bütün yetkililerden yardı talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Özsever, Milli Savunma Bakanlığınca olayın araştırılması için 3 müfettiş görevlendirildiğini kaydetti.

Şehidin babası Özkaya ise acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, olayı yakından takip ettiklerini vurguladı.

Akın Öztürk teselli etmiş

Uçakların düşmesini ilk günden bu yana şüpheli bulduklarına işaret eden Özkaya, "Dava için avukatımıza talimat verdik. FETÖ'nün 15 Temmuz kalkışmasıyla bizim olayla ilgili komutanların tutuklanmaları ve ordudan ihraç edilmeleri bu işin kasıt niteliği taşıdığını düşünüyoruz. Oğlum ve arkadaşlarının bir hatalarının olmadığı, emir doğrultusunda hareket ettikleri, yönergeler dahilinde her şeyi yaptıklarının ortaya çıkmasını istiyoruz." diye konuştu.

Özkaya, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün, oğlunun cenazesinde kendisini teselli ettiğini anlattı.

Darbe girişiminin ertesi günü Öztürk'ü televizyonda gördüğünde çok şaşırdığını belirten Özkaya, "Cenazede başsağlığı diledikten sonra 'Takdiri ilahi, üzülme, geride çocuğu var' dedi. Bunun üzerine bende kendisine, 'Oğlum 7 senedir Malatya'da görev yapıyordu. İzmir'i çok istiyordu, tayin formunda İzmir Çiğli yazdı olmadı Kadifekale Şehitliği çıktı' dedim." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber