İngilizceyi en iyi konuşan gençler yarışıyor

Türkiye'nin en iyi İngilizce konuşan öğrencilerinin belirlenmesi için düzenlenen Best Contest Turkey, İzmir'de başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2017 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İngilizceyi en iyi konuşan gençler yarışıyor

İngilizceyi en iyi konuşan öğrencilerin yarıştığı Best Contest Turkey etkinliği, İzmir'de başladı.

Bir otelde düzenlenen yarışmanın direktörlüğünü yapan Ahmet Veli Olgundeniz, Türkiye'de İngilizcenin yeterince öğretildiğini göstermek istediklerini söyledi.

Olgundeniz, Milli Eğitim Bakanlığının projeyi desteklediğini ifade ederek, İngilizce konusunda, "Anlıyorum ama konuşamıyorum" sözleriyle ifade bulan eğitim düzeyinin artırılması gerektiğine yönelik bir farkındalık da oluşturmak istediklerini aktardı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Silkü de üniversitelerin eğitim ve araştırmayla elde ettikleri bilgileri topluma iletme konusunda önemli rol üstlendiğini, bu nedenle organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından 400'ün üzerinde öğrencinin videolarını göndererek başvurdukları yarışmada lise kategorisinde 20, üniversite kategorisinde ise 10 finalist yarışacak.

Yarışmanın ilk gününde lise, ikinci gününde de üniversite öğrencileri yarışacak. Dereceye giren öğrencilere toplam 12 bin lira para ödülüyle çeşitli hediyeler verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber