Yaz Gençlik Kampı başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı 'Yaz Gençlik Kampı' başvuruları 24 Mayıs'ta başladı. 7 günlük dönemler halinde düzenlenecek kamplar için başvurular 3 Haziran'da sona erecek.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Mayıs 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaz Gençlik Kampı başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlen gençlik kamplarında bu yıl 70 binin üzerinde genç, 12 Haziran - 2 Ekim tarihleri arasında 8 yeşil (doğa) ve 8 mavi (deniz) olmak üzere toplam 16 kampta ağırlanacak ve kamp dönemleri boyunca hayatları boyunca unutamayacağı bir dönem yaşayacaklar.

Kamplarda Şehit ve Gazi çocuklarına öncelik tanınıyor. Geçen yıl bu imkandan 700 şehit ve gazi çocuğu yararlandı.

Başvuruların yapılacağı adres...

Gençlerin serbest zamanlarını kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla düzenlenen Yaz Gençlik Kampları için başvurular Kampbasvuru.gsb.gov.tr adresinden yapılabilecek.

Kamplara katılan gençlerin ulaşım, beslenme ve konaklama masraflarının tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak. Ayrıca bütün katılımcıların seyahat ve sağlık sigortaları da yapılacak.

Kamplarda birçok faaliyet yer alacak

Gençlik Kamplarında okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibi birbirinden sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunlarına; müzik, tiyatro, halk oyunları gibi zamanı değerli kılan etkinliklerden kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok aktivite olacak. İsteyen gençler, Ramazan Ayı'na özel kamplarına da başvura yapabilecek. Ramazan Kamplarında eski gelenekler yaşatılırken, Ramazan Ayı'nın maneviyatına uygun seminerler düzenlenecek.

7 gün sürecek kamp dönemleri için online başvuru yapma imkanı bulunmayan gençlerin gençlik merkezlerine gitmesi halinde başvuruları, görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılabilecek.

Kayıtlarda, Şehit ve gazi yakını (kardeş ve çocuk), aile geliri 1300 Türk Lirasının altında olan ve ortaöğretimde okuyup 2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde takdir belgesi olan gençlere öncelik verilecek. Gençlik kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Kamp programları

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen yaz gençlik kampları, 12 Haziran-2 Ekim tarihleri arasında toplam 13 dönemde gerçekleştirilecek.

Kampların düzenleneceği yerler ise şöyle;

Gençler yeşil (doğa) kampları kapsamında; Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Düzköy, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Kırşehir Kaman, Manisa Kırkağaç, Çanakkale Ecdada Saygı (Çadır) kamplarında bir araya gelecek.

Mavi (Deniz) kampları ise; İzmir Çeşme, Aydın Kuşadası, Mersin Silifke DSİ, Mersin Silifke 23 Nisan, Mersin Silifke Ekonomi, Mersin Silifke İçişleri, Samsun 19 Mayıs, Hatay İskenderun Uluçınar'da düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı Yaz Gençlik Kampı programlarını bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber