15 dakika kuralı KPSS adaylarını da vurdu

Memur olma hayalini kuran milyonlarca kişi KPSS'de ter döktü, ilk iki oturumu tamamlanan sınava yine 15 dakika kuralı damga vurdu. ÖSYM'nin bu ilk kez uyguladığı kural, YGS ve ALES'te olduğu gibi KPSS adaylarını da mağdur etti. 09.45 ve 14.15'ten sonra gidenler sınava alınmadı, duruma isyan eden öğrencilerden bazıları kapatılan kapıların önünde gözyaşı döktü

Haber Giriş : 22 Mayıs 2017 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MELEK GEDİK

Kamudaki A grubu ile öğretmenlik kadroları için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) dün gerçekleştirildi. Sabah oturumu saat 10'da, öğle oturumu saat 14.30'da başladı. Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü sınava yine bu yıl ilk kez uygulanan 15 dakika kuralı damga vurdu. Başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlandı. 09.45 ve 14.15'ten sonra gidenler sınava alınmadı. Birkaç dakika ile sınava geç kalanlar duruma isyan ederken, bazı öğrenciler kapatılan kapıların önünde yığılıp uzun süre gözyaşı döktü. Tüm uyarılara rağmen ÖSYM'nin 'sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işlemleri tamamlanacak' kuralı, YGS ve ALES'te olduğu gibi KPSS adaylarını da mağdur etti. İşte Türkiye'nin dört bir yanından sınav manzaraları...

GEÇ KALDI, BELGESİNİ YIRTTI

Ankara'da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde sınava girecek adaylardan üçü, saat 09.45'ten sonra binaya gelmeleri nedeniyle sınava alınmadı. Geç kalan bir aday, sınava alınmamasına tepki göstererek giriş belgesini yırtıp fakülte binasından ayrıldı.

OKULLARDA 'KURAL' ANONSU

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi'nde sınava girecek adaylar, polis tarafından aranarak içeri alındı. Bu sırada güvenlik görevlileri, adaylara 'son birkaç dakika' diye uyarılarda bulundu. Tüm ikazlara rağmen burada da bazı öğrenciler geç kaldı. Velilerden Osman Ersoy, sınava vaktinde geldiklerini fakat yerleşke içinde fakülte aradıkları için zaman kaybettiklerini söyledi.

'2 DAKİKADAN BİR ŞEY OLMAZ'

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde sınava girmek için giden adaylar, polis kontrolünden geçerek salonlara giriş yaptı. Kapılar kapandıktan sonra fakülteye giden bir kadın aday içeri alınmadı. Polis memuruna kendisini içeri alması için ricada bulunan aday '2 dakikalığına bir şey olmaz, yazık. Neyse sizin de yapabileceğiniz bir şey yok" diyerek gitti.

'BİR SENELİK EMEĞİM LÜTFEN'

Adana'da sınava 09.45'ten sonra giden adaylardan Kubilay Akyol, geç kalmasının kendi hatası olduğunu söyledi. Trafik yüzünden yolda kaldığını belirten Akyol görevlilerden ricada bulundu: "Bir senelik emeğim, lütfen. Şimdi 15 dakika içeride ne yapacaklar. Ama hata benim hatam."

SINAV YOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA

Yozgat'ta KPSS'ye girecek adayların da aralarında bulunduğu 4 otomobil birbirine girdi, zincirleme kazada bir kişi yaralandı. Olayın ardından sınava girecek adaylar polis aracıyla sınav merkezlerine götürüldü.

EN ÇOK MATEMATİK VE TARİH ZORLADI

KPSS ilk gün oturumları dün yapılan sınavlarla tamamlandı. KPSS, 27 Mayıs Cumartesi ve 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek alan sınavlarıyla devam edecek. Sabah oturumda adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden 120 soru, öğle oturumdaki eğitim bilimleri testinden ise 80 soru soruldu. İzmir'de sınavdan çıkan adaylar genellikle matematik ve tarih testlerinde zorlandıklarını söyledi. Adaylardan Caner Kılıç "Tarih ve Türkçe bölümlerinde zorlandım. Ama genelde iyi geçti" derken İbrahim Demirci "Ben çalışmadım, kendimi denemek için girdim. Matematik ve tarih bölümü zordu" ifadelerini kullandı. Bazı adayları ise özellikle coğrafya ve vatandaşlık testindeki soruların zorluğundan yakındı.

Kayseri'de sınava geç kalan Esra Ertük, salona alınmayınca uzun süre kapı önünde gözyaşı döktü. Ertürk'ü teskin etmeye çalışan çevredekiler, görevlilere genç kızın sınava alınması için ricada bulundu ancak sonuç değişmedi. Adana'da da Kadir-Fatma Göral çifti,15 aylık bebekleri Ömer Tekin'i ile birlikte sınava gitti. Anne Göral, çocuğunu uyuttuktan sonra KPSS'ye girerken baba Göral bahçede oğlunun başında bekledi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber