İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yıldırım Kırgızistan Meclisi Başkanı Tursunbekov ile görüştü

Görüşmede, kardeş Türk Cumhuriyetlerinden Kırgızistan ile iş birliğinin tüm alanlarda ilerletilmesi konusundaki ortak iradenin dile getirildiği ve halklar arasındaki samimi bağların, ilişkiler açısından sağlam bir temel teşkil ettiğinin altının çizildiği belirtildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2017 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım Kırgızistan Meclisi Başkanı Tursunbekov ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım ile Kırgızistan Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Çınıbay Tursunbekov arasındaki görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinin tüm alanlarda ilerletilmesi konusundaki ortak iradenin dile getirildiği ifade edildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım ile Türkiye'ye ikili bir ziyaret gerçekleştiren Kırgızistan Cumhuriyeti Meclisi (Cogorku Keneş) Başkanı Çınıbay Tursunbekov arasında görüşme gerçekleşti.

Görüşmede, kardeş Türk cumhuriyetlerinden Kırgızistan ile iş birliğinin tüm alanlarda ilerletilmesi konusundaki ortak iradenin dile getirildiği ve halklar arasındaki samimi bağların, ilişkiler açısından sağlam bir temel teşkil ettiğinin altının çizildiği belirtildi.

Başbakan Yıldırım'ın ayrıca, Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) mücadele konusunda Türkiye'nin tutum ve beklentisini dile getirdiği, bu konuda iş birliğine her zaman hazır olunduğunu da vurguladığı öğrenildi.

Kırgızistan Meclis Başkanı Tursunbekov'un da iki dost ve kardeş ülke arasındaki samimi ilişkilerin daha da ileriye taşınması için gayretlerini sürdüreceğini ifade ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber