İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Parti içi demokrasiyi hayata geçiren tek siyasi partiyiz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "CHP parti içi demokrasiyi hayata geçiren tek siyasi partidir. Diğer siyasi partilerde bir biat anlayışı vardır. Bir liderlik sultası vardır. CHP'de böyle bir şey yok." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2017 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Parti içi demokrasiyi hayata geçiren tek siyasi partiyiz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "CHP parti içi demokrasiyi hayata geçiren tek siyasi partidir. Diğer siyasi partilerde bir biat anlayışı vardır. Bir liderlik sultası vardır. CHP'de böyle bir şey yok." dedi.

Bingöl, partisinin Ayvalık İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, hedeflerinin 2019 yılı seçimleri olduğunu, bu konuda partililerin şimdiden çalışmalara başlaması gerektiğini bildirdi.

Bir gazetecinin "Sözcü Gazetesi'ne yönelik operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bingöl, dünya genelinde tutuklu olan gazeteci sayısının yarısının Türkiye'de olduğunu savundu.

Bingöl, tutuklu gazetecilerin sadece görevlerini yaptıklarını iddia ederek, "Bunlar sadece ve sadece görevlerini yaparken, eleştirel bir yazı yazmışlarsa, muhalefet etmişlerse, uyarı görevi yapmışlarsa bu nedenlerle tutuklanıyorlar. İktidarın en ufak bir eleştiriye dahi tahammülü yok. Bunu nerede gördük? Cumhuriyet'in yazarları ve çalışanlarına yapılanlarda, en son Sözcü'ye karşı yapılan operasyonlarda." ifadesini kullandı.

"Bizim parti içi demokrasimiz çok nettir"

"CHP'de artık bir kan değişiminin zamanı geldi mi?" yönündeki soraya Bingöl, CHP'nin sürekli kendisini yenileyen, değişime inanan bir parti olduğunu belirterek, CHP parti içi demokrasiyi hayata geçiren tek siyasi parti olduğunu ileri sürdü.

Bingöl, şunları kaydetti:

"Diğer siyasi partilerde bir biat anlayışı vardır. Bir liderlik sultası vardır. CHP'de böyle bir şey yok. Biz kongrelerimizi son derece şeffaf, son derece tüzük ve yönetmeliklere uygun bir şekilde gerçekleştiririz. En mütevazı bir ilçede bile birden fazla aday çıkar. Adaylarımız yarışır. İl seçimlerinde de aynı şey olur. Bizim kurultaylarımızda çarşaf liste uygulanır ve çarşaf listede 400'ün, 500'ün üzerinde arkadaşımız parti meclisine aday olur ve onlar kurultayın iradesiyle şekillenerek parti meclisini ve MYK'yı, genel başkanlarını seçerler. Bizim parti içi demokrasimiz çok nettir. Bizi diğer siyasi partilerden ayıran en önemli özellik de budur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber