İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Avukatın emniyet müdürüne 'hakaret ve tehdit' davası

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan avukat Ali Aksoy'un, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal'a hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2017 16:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Avukatın emniyet müdürüne 'hakaret ve tehdit' davası

İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bu davada tutuksuz yargılanan Aksoy katıldı.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumunda FETÖ'den tutuklu bulunduğunu belirten Aksoy, iki avukatının da FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında arandığını belirterek, İzmir Barosundan avukat talebinde bulundu.

Dosya hakkında bilgi sahibi olmadığını ileri süren Aksoy, savunma yapması için mahkemeden ek süre istedi.

Duruşmaya tanık olarak katılan emekli albay Coşkun Başbuğ, kamuoyunda İzmir Askeri Casusluk Davası olarak bilinen "gizli bilgi ve belge bulundurma davası"nda yargılandıktan sonra beraat ettiğini anlattı. Başbuğ, kendilerine kumpas kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan bazı eski emniyet mensuplarının nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevki sırasında sanık Aksoy'un görevli polis ile müşteki Akçal'a hakaret ettiğini ve tehditler savurduğunu gözlemlediğini aktardı.

Hakim savunma yapması için Aksoy'a ek süre verilmesini, İzmir Barosundan avukat atanmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

- Olay

"Askeri casuslukta kumpas" soruşturması çerçevesinde İzmir merkezli 18 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan bazı sanık polislerin avukatlığını yapan Ali Aksoy hakkında, 6 Kasım 2015'te 36 sanığın Sulh Ceza Hakimliğine sevki esnasında İzmir Adliyesi'nde İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal'a hakaret ettiği, tehdit ve "omuz atmak" suretiyle fiziki müdahalede bulunduğu gerekçesiyle şikayette bulunulmuştu.

Aksoy hakkında "kamu görevlisine hakaret ve tehdit" suçlamasıyla 9 ay ila 4 yıla kadar değişen hapis istemiyle dava açılmıştı.

Ömer Süt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber