Evladı PKK tarafından kaçırılan babanın çığlığı

Evladını PKK'dan kurtarmaya çalışan Şırnaklı Ramazan Çümlek "PKK 14 yaşındaki oğlumu kaçırdı. Yanıma gelmek istediği için infaz emri verilmiş, kurtarın" diye feryad etti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Mayıs 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evladı PKK tarafından kaçırılan babanın çığlığı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaşayan Ramazan Çümlek, 14 yaşında terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuğu için her yola başvurdu ancak sonuç alamadı. Çümlek, "Daha bilyelerle oynuyordu" dediği oğlu Murat için, dağlarda kaldığını, örgütün Irak'taki kamplarının önünde açlık grevi yaptığını, ancak bir sonuç alamadığını ifade etti. Çümlek, oğlunun iki kez örgütün elinden kaçmaya çalıştığını belirterek, "Son kaçışında sınırda yakalandı. Hakkında idam kararı vermişler. İnfaz edecekler, oğlumu bunların elinden kurtarın" diye yalvardı.

KAMPI ÖĞRENMEK İÇİN...

Ramazan Çümlek, oyun çağındaki oğlunun terör örgütü tarafından kaçırılması sonrasında kendi çabalarıyla onu kurtarmaya çalıştı. Oğlunun izini adeta bir dedektif gibi süren Çümlek, Suriye'den gelen bir telefonla umutlandı. Kendisini arayan ve Arapça konuşan şahıstan oğlunun kaldığı kampı öğrenen Çümlek, Irak üzerinden Suriye'ye geçti. Yaşadıklarını bir video kaydıyla paylaşan Çümlek, başından geçenleri özetle şöyle anlattı: "Oğlumun ayağına demir batmıştı, tek ayakla nasıl götürürsünüz? Kamplarda 'Dünya yıkılsa çocuğunu sana gösteremeyiz' dediler. Allah, peygamber için oğlumu istiyorum. 14 yaşındaki çocuğu götürür mü insan? Çocuğum daha bilye ile oynuyordu. 10 ay boyunca çocuğumu bulmak için sokak sokak, dağ dağ gezdim, dağlarda, kayaların altında, camilerde yattım. Ama çocuğumu bana göstermediler. Allah, peygamber, insanlık için birisi bana yardımcı olsun."

AÇLIK GREVİ YAPTIM

"5 kuruş paramız, hiçbir şeyimiz kalmadı. Evim, ocağım yıkıldı. Bu dünya kimseye kalmamış. Irak'ta 3 ay kaldım, çocuğumu göstermediler. Orada açlık grevine girdim, yine de göstermediler. Bana, 'Senin oğlunu sana gösterirsek oğlun seninle gelecek.' dediler. Sonra Suriye'ye götürdüler, oraya da gittim."

3 KEZ KAÇMAYA ÇALIŞMIŞ

"Oğluma Arapça konuşan şahısla telefon gönderdim. Oğlum, 3 kez kaçmaya çalıştığını söyledi. Her seferinde iki ay hapis cezası vermişler. Son kaçışında sınırda yakalandı. Hakkında idam kararı vermişler. İnfaz edecekler, oğlumu bunların elinden kurtarın. Evimizi, ocağımızı yıktınız."

AKARYAKITLA KIŞLAYA SIZACAKLARDI

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Birimlerinin İl Jandarma Komutanlıkları ile 7 ilde Doğu ve Güneydoğu'daki askeri birliklere akaryakıt taşıyan firma yönetici ve çalışanlarına yönelik gerçekleşterilen PKK/KCK operasyonunda 46 şüpheali gözaltına alındı. Batman, Hakkari, Şırnak, Mardin, Bitlis, Siirt ve Sivasta eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi.Batman Jandarma İl Komutanlığından yapılan açıklada da, "Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı (ANT) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde askeri birliklerin akaryakıtını taşımak üzere ihale alan firma yönetici ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 46 şüpheliye yönelik operasyon devam etmektedir"denildi.

HDP'LİLER SESSİZ KALDI

"İki kez Ankara'ya gittim Selahattin Demirtaş benimle görüşmedi. HDP Genel Merkezine gittim kimse konuşmadı, 4 kez Ahmet Türk'e gittim bana 5 dakika zaman ayırmadı. 2 kez de Gültan Kışanak'a gittim, görüşmedi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber