Çapa Tıp taşınıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tıp Fakültesi için Hasdal'da bin 100 dönüm yer tahsis edildiğini belirterek, "Yeni dönemde Çapa, merkezde sadece poliklinik hizmeti verir hale gelecek. Hasdal'daki yer de 4 yılda bitirilecek. Bütün bölümleriyle tıp fakültesi içerisinde gereken ne varsa hepsi orada olacak" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Mayıs 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çapa Tıp taşınıyor

Aybike Eroğlu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi 184. dönem mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Hasdal'a taşınacağını ve Çapa'da poliklinik hizmeti verileceğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin, sahip olduğu en büyük gücünün, genç ve yetişmiş insan kaynağı olduğunu, bunun için her alanda gençlerin enerjisine, azmine, birikimine, gayretine ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, "Başarının yolu düzenli ve bilinçli çalışmakdan geçiyor. Özellikle sağlık bilimleri, bu konuda çok daha fazla çaba ve disiplin isteyen bir eğitim alanı. Bugün mezun olarak okullarına 'elveda' ama mesleğe 'merhaba' diyen öğrencilerimiz, okullarında 6 yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını hayatının bundan sonraki her aşamasında görecekdir" dedi.

HASDAL'A TAŞINIYOR

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin taşınacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Çapa, 110 dönüm bir arazi üzerinde. Şimdiyse biz Hasdal'da bin 100 dönüm bir araziyi tamamıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tahsis ettik. Çapa orada artık şu bölüm, bu bölüm olmayacak, bütün bölümleriyle tıp fakültesi içerisinde gereken ne varsa, hepsi orada olacak.

POLİKLİNİK HİZMETİ

Adeta bizim bu şehir hastahaneleri projelendirmesinin bir farklı uygulamasını, hem üniversite hem hastahane olarak orada uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde Çapa merkezde sadece poliklinik hizmeti verir hale gelecek. Dolayısıyla artık eğitim-öğretimde öğrencilerimiz Hasdal'daki yerde, inşallah iki tane sağlık bilimlerinde üniversite olacak.

DÖRT YILDA BİTECEK

Yolun bir tarafında çaprazda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi olurken, diğer tarafta da Bezmialem Sağlık Bilimleri Üniversitesi yapılacak. O da yaklaşık 700 dönüm olacak. Öyle zannediyorum ki, yani şöyle bir dört sene sonra filan, oralar bitecek. Şu anda proje çalışmalarına artık hocalarımızın riyasetinde, sağlık bilimlerinde mütehassıs mimarlarla devam ediliyor. Kısa zamanda bitip, ondan sonra uygulamaya geçeceğiz."

Diplomayı Gül verdi

Törende 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün gelini Ayşe Zehra Karadere de mezun oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müsaade isteyen Gül gelininin diplomasını bizzat verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber