Ekonomiye güven perçinlendi

Ekonomide yaşanan bir başka sevindirici gelişme ise güven endekslerinin artması oldu. İnşaat sektörü güven endeksi mayısta yüzde 0,8, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,1, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,1 artış gösterdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Mayıs 2017 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekonomiye güven perçinlendi

Cabir Turğut

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin verilerine göre; mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi nisanda 99,9 iken mayısta yüzde 2,1 artarak 102'ye yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu yükseliş, son üç aylık dönemde iş durumunun iyileştiğini, hizmetlere talebin arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısının çoğalmasından kaynaklandı. Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi, mayısta yüzde 1,1 artarak 102,8 değerine çıktı. İnşaat sektörü güven endeksi de nisanda 85,7 iken, bu ay yüzde 0,8 artarak 86,3 değerine yükseldi.

TL'nin güçlenmesini bekliyorum

Uluslararası finans piyasalarındaki kriz tahminleri nedeniyle "Doktor Kıyamet" olarak bilinen yatırımcı Marc Faber, Türk Lirası'nın (TL) değerinin altında olduğunu ve güçlenmesini beklediğini bildirdi. "Sermayenin Türkiye'ye akması için iyi sebepler var" diyen The Gloom, Boom & Doom Report'un yayıncısı ve editörü Marc Faber, Türk ekonomisinin oldukça iyi gittiğini, borsanın performansının da buna bir örnek olduğunu kaydetti. Faber, "Para yeniden Türkiye gibi ülkelere akıyor. Geçen yıl Rusya ve Brezilya borsaları en iyi performansı göstermişti. Bu yıl Türkiye'nin güçlü bir performans göstermemesi için bir gerekçe göremiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber