Gümrük, taşra personeli kılık kıyafet yönetmeliğinde değişiklik

Gümrük, taşra personeli kılık kıyafet yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2017 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük, taşra personeli kılık kıyafet yönetmeliğinde değişiklik

YÖNETMELİK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI PERSONELİ

KILIK VE KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 1/10/2011 tarihli ve 28071 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personeli Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"bb) Tulum (Yazlık-Kışlık) Bay-Bayan (Dedektör Köpek Eğitmeni ve İdarecisi olarak görev yapan muhafaza amir ve memurları): Ekte yer alan Şekil-52'de gösterilmiştir.

1) Genel Özellikler: Cordura kumaştan, su geçirmez, yağ ve su itici özellikte, köpek tüyü tutmayan, Ripstop (yırtığın büyümesini engelleyici) kumaştan, dikişler su geçirmez kolay sökülmeyecek ve çok katlı dikiş ipliği ile arazi ve köpekle çalışmaya dayanıklı, kullanılan fermuarlar tek yönlü, kalın dişli ve dayanıklı, hakim yakalı, kolları ribanalı, paçaları kapalı yırtmaçlı fermuarlı yandan cepli, arkada bel hizasında top vb. oyuncak koymak için yeterli büyüklükte cebi, sağ arkada fermuarlı kapaklı cebi, omuzlar apoletli, apolet, aralarına tela konulmuş iki kat kendi kumaşından, bel kısmında 7cm genişliğinde üç adet kemer köprüsü (sağ,sol,arka), kollar fermuarlı, söküp takılabilir olur. Sol kol üstünde KEM yazısı, sırt taraf orta üst kısmında Şekil-51'de yer alan gümrük muhafaza logosu, sol göğüs üzerinde Şekil -53'te yer alan Köpek Eğitim Merkezi'nin logosu ve sağ göğüs üzerinde Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü logosu yer alır. Kışlık tulumda yukarıdaki özelliklere ilaveten yaka kısmında fermuarlı, sökülüp takılabilen kapüşon olur.

2) Kumaşın Özellikleri: Kumaş ve diğer teknik özellikler teknolojik gelişmeler doğrultusunda, alım sırasında idarece belirlenir.

3) Kumaşın Rengi: Çağla yeşil."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı yürütür.

Ek için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber