Erdoğan'a suikast hazırlığı böyle önlendi

Milliyet Gazetesi yazarı Tolga Şardan, 2016 yılı Aralık ayında kulislerde çok konuşulan konuyu yazdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2017 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'a suikast hazırlığı böyle önlendi

Milliyet'ten Tolga Şardan, Aralık ayındaki şüpheli olayı yazdı.

Albay İdris Feyzi Okan, 15 Temmuz'da FETÖ'yle bir ilgisi olmadığı düşünülerek Hava tuğgeneral yapılmıştı.

Aralık ayında, ATAK helikopterlerin TSK'ya teslim töreni vardı. Resmi program salı günü, helikopterlerin devir teslimi ise Perşembe günü yapılacaktı. Resmi törene Cumhurbaşkanı da katılacaktı.

Ancak, Kara Havacılık Komutanı Tuğgeneral İdris Feyzi Okan, helikopterlerin devir teslim töreni iki gün öncesine yani resmi tören gününe çekti.Devir teslimi sırasında, ATAK helikopterler muhimmat yüklü olacak ve deneme atışı yapacaktı.

Bu değişiklikten şüphelenen Savcılık durumu beştepe'ye bildirdi ve Erdoğan törene katılmaktan vazgeçti.

Bu tespitler sonrasında savcılık, tuğgeneralliğe terfi ettirilip alay komutanıyken okul komutanı yapılan İdris Feyzi Okan'ı mercek altına aldı. Kara Havacılık Okulu ve yöneticileriyle ilgili yürütülen FETÖ soruşturmalarında okul komutanı Tuğgeneral Okan ile ilgili önemli tespitler yapıldı. FETÖ ile bağı olmadığı gerekçesiyle terfi ettirilen Tuğgeneral Okan, FETÖ yapılanması içinde yer aldığı ve 15 Temmuz darbe girişimi içinde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Okan, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla 20 Ocak'ta tutuklandı.

Tüm bu olanlardan sonra, Cuhmurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterle seyati sırasında korunma görevinin Emniyet'e verilmesi kararlaştırıldı ve bu çerçevede Emniyete ATAK helikopter alınması talimatı verildi ATAK helikopterlerinin bir yıl içinde Emniyet'e teslim edilmesi ön görülüyor. TAI, TSK'ya 20. ATAK helikopterini teslim etti, 23. helikopterden sonra üretim bandına Emniyet Genel Müdürlüğü'nün siparişleri alınacak.

Yazının tam metni için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber