Elektrik personeli, DHMİ'yi kınadı

Elektrik personeli, ATSEP lisansı almalarını engelleyen DHMİ'yi kınadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Mayıs 2017 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektrik personeli, DHMİ'yi kınadı

Havacılık Elektriği teknik Elemanlar Derneği, DHMİ'yi kınayan bir açıklama yayımladı. İşte o açıklama

Havacılık alt yapısının önemli bir kısmı olan havaalanlarının, yüksek güvenlik standartlarını karşılaması gerekir. Havaalanlarının Hava seyrüseferine yönelik en son teknoloji ürün ve sistemler ile donatılmış olması tek başına o havaalanlarının güvenilir olduğunu gösteremeyeceği malumlarınızdır. Bir havaalanının güvenlik seviyesi kullanılan teknoloji ile birlikte bir havaalanını oluşturan bütün öğelerin uygun şekilde bakımı ve bakımı yapacak olan teknik personelinde uluslararası standartlarda eğitilmesine ve yetkinliğinin belgelenmesine bağlıdır.
Ülkemizde havaalanlarında seyrüsefer sistemlerine yönelik çalışan elektrik personeli için resmi olarak böyle bir belgelendirme olmadığı, bunun büyük bir eksiklik olduğu görülmüş ; hava seyrüsefer hizmet zinciri içinde herhangi bir zayıf halka oluşmasının önlenmesi ve ülkemiz Hava Seyrüsefer Sistemlerinin işletim güvenilirliğinin yüksek derecede muhafaza edilmesi için Elektrik personelinin de ATSEP lisansı içine dahil edilmesi gerektiği öngörülmüş ve bununla ilgili olarak ta ATSEP lisans yönetmeliğinde revize yapmak isteyen SHGM den talepte bulunulmuştur.
ATSEP Lisansı veren AB ve EASA'ya tabi ülkelerden Fransa başta olmak üzere İspanya,Belçika, İsviçre v.b. ülkeler Elektrik personelini ATSEP lisansı içine dahil ettiği ve bunu ülkelere ilişkin belgeler de sunulduğu halde ;
Elektrik personelinin ATSEP lisansı almasını önlemek amacıyla yoğun bir kulis çalışması yapan, SHGM' ye olumsuz görüş bildiren, SHGM ve DHMİ üst yönetimini yanlış bilgilerle aleyhimize yönlendiren, DHMİ Genel Müdürlüğü elektronik dairesi başkanlığını
Elektrik camiası olarak kınıyoruz
ve
Soruyoruz
Elektrik personelin yetkinlik ve yeterlilik sahibi olmasının ve bunun ATSEP lisansı ile belgelendirilmesinin ;

1. Ülkemize, Kurumumuza, Başkanlığınıza vereceği zararlar nelerdir ?

2. Başkanlığınızca olumsuz değerlendirilmesinin; ülkemiz hava seyrüsefer güvenliği açısından bakıldığında ne gibi sakıncaları vardır ?

3. Sizin açınızdan Elektrik personelinin bu lisansı almasının önünde ne gibi engeller vardır?

4. Başkanlığınız bünyesinde çalışan elektronik personellerine herhangi bir maddi kayıp mı yaşatacaktır?

5. Ülkemizin EASA İle yaptığı işbirliği anlaşma veya Uluslararası anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesini de sağlayacak olan lisanslaşma çalışmasının başkanlığınıza ne gibi zararı olacaktır ?

6. AB' nin 1035/2011 ANS sistemleri ortak gereksinimlerine ilişkin yönetmeliğikte ''Hava seyrüsefer hizmet sağlayıcı, personel alımı ve eğitimi için politikalar belirleyip, personelin yetkinlik ve yeterliliğini belgelemesi gereklidir'' Denmekte iken kurumumuzdaki Elektrik personellerininde AB ülkelerindeki meslektaşları ile aynı niteliklere haiz olmasının başkanlığınız açısından ne gibi sakıncaları vardır ?


7. Türkiye Ulusal Programının 3. faslı kapsamındaki mesleki yeterliliklerin karşılıklı tanınması ile Mesleki niteliklere ilişkin temel düzenleme olan 2005/36/AT sayılı müktesebata uyum sağlanması hususunda kurumumuzdaki elektrik personellerinde AB ülkelerindeki meslektaşları ile aynı niteliklere haiz olmasının başkanlığınız açısından ne gibi sakıncaları vardır ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber