2017 il içi yer değiştirmede yaşanan sorunlar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Mayıs 2017 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2017 il içi yer değiştirmede yaşanan sorunlar

1- Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerini tercih edememe sorunu;

Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerini tercih edemeyen öğretmenlerin tercih edememe sebepleri Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün aşağıda yer verdiğimiz haberimizdeki açıklaması ile aydınlanmıştır.

MEB'den Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine il içi yer değiştirme açıklaması

Bu açıklamaya göre; Sadece Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerinde halen görev yapanlar ile daha önce bu türdeki eğitim kurumlarında görev yaparken ayrılmış olanlardan ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olanlar bu eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

2- MEBBİS kişisel bilgiler modülündeki hizmet süresi ile MEBBİS il içi atama başvuru işlemleri modülünde çıkan hizmet süresinin birbirine uymaması sorunu;

Örneğin bir öğretmenimizin MEBBİS kişisel bilgiler modülündeki hizmet süresi 6 yıl 7 ay 21 gün gözüküyor iken;

MEBBİS il içi atama başvuru işlemleri modülünde çıkan hizmet süresi 6 yıl 0 ay 27 gün gözükmektedir.

Bu nedenle Öğretmenimiz zorunlu hizmetinin bitmesine 6 aydan az kalanlar seçeneğini işaretleyerek il içi yer değiştirme başvurusu yapmak istemesine karşılık sistem hizmet süreniz yeterli değildir uyarısı ile başvuruyu ret etmektedir.

3- MEBBİS kişisel bilgiler modülündeki zorunlu hizmeti ertelendi yazmasına karşılık MEBBİS il içi atama başvuru işlemleri modülünde zorunlu hizmet yükümlüsü yazması sorunu;

Örneğin bir Öğretmenimizin MEBBİS kişisel bilgiler modülünde eş durumu özrü nedeniyle zorunlu hizmeti ertelendi şeklinde gözüküyor iken;

MEBBİS il içi atama başvuru işlemleri modülünde ise zorunlu hizmet durumu bölümünde zorunlu hizmetini yapıyor gözükmektedir.

Bu nedenle öğretmenimiz il içi yer değiştirmek istemesine karşılık tercihlerine sadece 4, 5 ve 6. zorunlu hizmet alanları olan okullar açılmakta, 1, 2 ve 3. hizmet alanları açılmamaktadır.

Bakanlığın sorunları en aza indirme çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu bağlamda MEB yazılımcılarının harekete geçerek yukarıdaki sorunlar hakkında çözeceği kanaatindeyiz.

Yaşadığınız diğer sorunları lütfen yorumlarda belirtiniz.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber