Duygu 14 yıldır yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 07 Mart 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAZAR Aziz Nesin'in ?Yaşar ne yaşar ne de yaşamaz' eserindeki gibi Akkuş ailesinin kızları Duygu, 14 yıldır yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor. Okula gitmesine rağmen kimliği bulunmayan Duygu Akkuş, ?Ne olur bana kimliğimi verin?? dedi.

Şimdi Erzurum'un Şehitler İlköğretim Okulu 5'inci sınıfında okuyan Duygu, annesi Melehat Akkuş'un, resmi nikahlı eşi Kemal Yılmaz'dan boşanmadan Selami Köz ile yaptığı imam nikahlı evlilikten dünyaya geldi. Ancak, Duygu'nun babası Selami Köz, kan davası nedeniyle 12 yıl önce öldürüldü. Kan davası yüzünden Pasinler'den kızı Duygu ile birlikte kaçan Melahat Akkuş, Erzurum'a geldi. Mehalat Akkuş, burada üçüncü evliliğini kendisinden 34 yaş büyük Necati Akkuş'la yaptı. Evlendikten sonra resmi nikahlı eşi Kemal Yılmaz'dan boşanan Melahat Akkuş ancak kızının nüfusa kaydını yaptıramadı.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Duygu'nun kimlik alabilmesi için aile mahkemesine dava açması gerektiğini bildirirken, İlköğretim Okulu öğrencisi Duygu Akkuş, ?Çok üzgünüm. Mahallede ve okulda arkadaşlarım benimle kimliğim olmadığı için alay ediyor. Hatta bazen yanlarından geçerken ?Kaçın yaşayan ölü geliyor' diye kötü espriler yapıyorlar. Okul müdürü sürekli benden kimlik kartımı getirmemi istiyor. Okulum biterse bile kimlik kartım olmadığı için diploma alamayacağım. Üç babam var ama bir soyadım bile yok. Okulula şimdiki üvey babam Necati Akkuş'un soyadını kullanarak gidiyorum. Okuyup polis olmak istiyorum? diye konuştu.

Kızı Duygu'nun doğduğu günden itibaren yüzünün hiç gülmediğini söyleyen annesi 38 yaşındaki Melahat Akkuş, ?Kızımın yaşadığını ispatlamadan ölürsem gözüm arkada kalır. Okula da güçlükle yazdırdım. Ne olur bize yardım edin. Tek isteğim Duygu'nun bir kimlik kartı almasıdır? dedi.

Duygu'nun üvey babası Necati Akkuş ise ?Çalmadığım kapı kalmadı ama yine de kızıma kimlik çıkaramadım. Duygu'yu ölen eşimle benim üzerime yazdırmak istedim o da olmadı. Ne yapacağımı şaşırdım. Duygu'yu okutmak istiyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber