Türkiye genelinde 'Güven Huzur-6' operasyonu düzenlendi

Türkiye genelinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına bağlı 12 bin 965 ekipte görevli 71 bin 531 personelin katılımıyla, 6 bin 238 hassas noktada "Türkiye Güven Huzur-6" operasyonu gerçekleştiriliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2017 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye genelinde 'Güven Huzur-6' operasyonu düzenlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince yurt genelinde 71 bin 531 personelin katılımıyla Huzur Türkiye Uygulamalarının 6'ncısı gerçekleştiriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatlarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince bu akşam ülke genelinde stratejik öneme haiz bölgeler ile özellikle vatandaşların yoğunlukla bulundukları umuma açık yerlerde Huzur Türkiye Uygulamalarının 6'ncısını gerçekleştiriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde yurt genelinde belirlenen 6 bin 238 noktada gerçekleşen uygulamaya; 44 bin 694 polis, 26 bin 342 jandarma ve 495 Sahil Güvenlik personeli olmak üzere toplam 71 bin 531 personel, 12 bin 965 ekip (12 bin 870'ı kara, 13'ü hava ve 82'si deniz) ve 341 dedektör köpek katılıyor. Açıklamada, "Uygulamayla aranan şahıs ve araçların yakalanması, suç işleme amacındaki şahısların caydırılması amaçlanıyor. Yapılan uygulamanın sonuçlarına ilişkin veriler daha sonra duyurulacaktır" denildi.

Yurt genelinde düzenlenen "Türkiye Güven Huzur Uygulaması 6" kapsamında Konya ve Aksaray'da denetimler gerçekleştirildi.

Konya'da yaklaşık 500 polisin katılımıyla kent genelindeki umuma açık yerler ile araçlarda asayiş uygulaması yapıldı.

Kentte araçlarda arama yapılarak, umuma açık yerlerde bulunan vatandaşlar Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasına tabi tutuldu.

Kontrollerde bir ruhsatsız tabanca ve çok sayıda merminin ele geçirildiği öğrenildi.

- Aksaray

Aksaray'da uygulama kapsamında Terör, Asayiş, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Trafik Denetleme Şubelerine bağlı 240 polis, sabit yol uygulamasında görev alarak, eğlence mekanlarını ve umuma açık yerleri denetledi.

Umuma açık yerlerde bulunanların GBT sorgulamalarına tabi tutulduğu uygulamada, kent giriş ve çıkışlarındaki 11 noktada araçlar arandı.

Uygulamada, 57 iş yeri denetlendi, bin 848 kişi GBT sorgulamasından geçirildi, bazı suçlardan arandığı belirlenen bir kişi gözaltına alındı. Yol kontrollerinde ise 720 araçta yapılan denetimlerde trafik kurallarına uymadığı belirlenen 30 araç sahibine 22 bin 537 lira ceza uygulandı, 7 araç da trafikten men edildi.

Ayrıca kontrollerde 5 gram esrar, iki kuru sıkı tabanca, iki av tüfeği, iki ruhsatsız tüfek ve 7 fişek ele geçirildi.

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da motosiklet çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Korgun ilçesinde 3 motosikletin çalınması üzerine çalışma başlattı.

Çalışmalar sonucunda S.Y, E.G, M.Ö, Y.K. ve R.Ö. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan S.Y, E.G. ve M.Ö. tutuklandı. Diğerler zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ele geçirilen motosikletler, sahiplerine teslim edildi.

Yurt genelinde düzenlenen "Güven Huzur-6 Operasyonu" kapsamında İzmir, Aydın ve Denizli'de denetimler yapıldı.

İzmir'de 54 noktada 819 polisin katıldığı uygulamada bir helikopter, 5 polis botu, 10 sahil güvenlik botu ve 7 narkotik köpeği kullanıldı.

Denetimlerde haklarında yakalama kararı bulunan 36 kişi gözaltına alındı.

İş yeri ve araçlardaki incelemelerde ise toplam 90 bin lira ceza kesildi.

Operasyon kapsamında 3 tabanca ve 4 ruhsatsız av tüfeği de ele geçirildi.

- Aydın ve Denizli'deki uygulamalar

Aydın'da ise kent merkezi ve ilçelerde umuma açık iş yerleri ile bazı yollarda gerçekleştirilen denetimlere 555 polis katıldı.

Kent giriş ve çıkışları ile önceden tespit edilen 53 noktada 4 bin 632 kişinin kimlik bilgileri incelendi, bin 892 araçta arama yapıldı.

Bazı suçlardan aranan 4 kişi gözaltına alındı, 66 araçla ilgili sürücülere para cezası uygulandı.

Denizli'de de bazı birimlerde görevli 410 personel, kentin bazı bölgelerindeki 12 sabit noktada uygulama yaptı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, Türkiye genelinde yapılan "Güven Huzur-6" operasyonu" kapsamındaki denetimlerinde drone kullandı.

Jandarma ekipleri, otoban gişeler mevkisinde, aranan kişi ve araçların yakalanması, suçluların caydırılması, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla geniş çaplı çalışma yaptı.

Ekipler gişelerden kente giren araçları ararken diğer ekip ise drone ile gişelere girişte olası asayiş durumunu havadan kontrol etti. Ayrıca jandarma ekipleri hassas burunlu köpeklerle araçlarda arama yaptı.

Jandarma, 28 noktada 180 personelle denetimlerini gerçekleştirdi.

-Polise mukavemete gözaltı

Edirne'de, polis ise kentin girişi ile hareket olan noktalarda 100'e yakın personelle denetimini gerçekleştirdi.

Karaağaç Mahallesi'nden kent merkezine giden alandaki denetim sırasında durdurulan aracın yolcu koltuğundan inen ve alkollü olduğu belirlenen bir kişi polis ekiplerine mukavemet gösterdi.

Polislerin denetimlerini engelleyen tavırları nedeniyle ve tartışma yaşadığı polisin şikayetçi olması sonrası alkollü şahıs gözaltına alındı.

Kırklareli ve Tekirdağ'da da hem kent merkezi hem de ilçelerde operasyon kapsamında denetimler yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber