KESK Başkanı'nın 3 yıla kadar hapsi istendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mart 2007 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitime bütçeden ayrılan payın artırılması ve özlük hakların iyileştirilmesi için 26 Kasım 2005'te ?Büyük Eğitimci Yürüyüşü?ne katılan ve aralarında KESK Başkanı Hakkı Tombul, Eğitim-Sen Başkanı Alaaddin Dinçer'in de bulunduğu 23 sanıklı davada, Savcı İsmail Yalçın sendika yöneticilerine 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve kamu hizmetinden men cezası istedi.

Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 23 sanıklı davanın bugünkü duruşmasına avukatlar Oya Aydın, Mahmut Nedim Eldem ve Nemciye Başel katıldı. Esas hakkında mütalaasını yapan Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın, 16 sanık hakkında delil yetersizliğinden beraat, sendika yöneticileri için ise ceza istedi. Savcı Yalçın, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bülent Kaya, Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı İbrahim Fehmi Kütan, SES Başkanı Köksal Aydın ve Eğitim-Sen yöneticilerinden Özgür Bozdoğan'ın 6 aydın 3 yıla kadar hapis ve kamu hizmetlerinden men edilmesini istedi. Duruşma, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunlarını yapmaları için ertelendi.

GÖSTERİYE KATILANLAR TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Edinilen bilgiye göre, 26 Kasım 2005'te İstanbul'dan Ankara'ya gelen grup içinde yer alan ve Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Jandarma tarafından durdurulan grup ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede yaralanan 6 kişinin Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü, Ankara İl Jandarma Komutanı hakkında İçişleri Bakanlığı'nda suç duyurusunda bulundu. Erhan Cebeci, Boran Kutlu, Mehmet Arda, Erkan Barikan, Ahmet Nesne ve Barış Bayır, Jandarma ve polisin kendilerine karşı ölçüsüz güç kullandığını ve yaralanmalarına sebebiyet verdiğini ileri sürerek, Bakanlık'tan gerekli işlemleri yapmasını istedi. Bu talep İçişleri Bakanlığınca reddelince, Ankara İdare Mahkemesi'nde toplam 44 bin YTL manevi tazminat davası açtılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber