İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kur'an kursuna gelen zeki çocukları FETÖ'ye yönlendirmiş

Eskişehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 16'sı tutuklu 21 din görevlisinin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen imam, sanık Çetinkaya'nın Kur'an kursuna gelen zeki çocukları örgüte yönlendirdiğini anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2017 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kur'an kursuna gelen zeki çocukları FETÖ'ye yönlendirmiş

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çerçevesinde diyanet personeline yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16'sı tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenilen imam Selahattin A, sanıklardan bazılarını tanıdığını ve FETÖ/PDY ile irtibatlarının olduğunu söyledi.

Sanıklardan Şahin Çetinkaya'nın bu örgütten olduğunu savunan Selahattin A, şöyle devam etti:

"Sanık Şahin Çetinkaya 17-25 Aralık sürecinden sonra 'Benim yerimi kimse değiştiremez' gibi sözler söylüyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kazanması için çalıştı. Yaz aylarında Kur'an kurslarına gelen zeki çocukları cemaate yönlendiriyordu. Ayrıca öğrenciler için topladıkları etleri yediklerine şahit oldum. Bunun dışında örgüt için kurban topluyordu."

"ZAMAN GAZETESİNE YILDA 5 KİŞİ ABONE EDİLECEK"

Tanıklardan Abdullah A. ise sanık Cengiz Demir'in insanları Zaman gazetesine abone etmek için çalıştığını anlatarak, "Sanık Demir, Zaman gazetesine yılda 5 kişiyi abone etmek için uğraşıyordu. Eğer abone bulamazsa gazetelerin parasını kendisi ödemek zorunda kalıyordu." dedi.

Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 6'sının tahliyesine, diğer sanıkların ise mevcut hallerinin devamına hükmetti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 28 Eylül'e ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber