İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ordu'da 6'sı tutuklu 8 sanığın FETÖ'den yargılanmasına devam edildi

Soruşturma kapsamında 6'sı tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2017 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu'da 6'sı tutuklu 8 sanığın FETÖ'den yargılanmasına devam edildi

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada 2'si tutuksuz 8 sanık ile yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Polislik mesleğinden ihraç edilen tutuklu N.Ö, savunmasında, WhatsApp dışında telefonunda başka yazışma programı kullanmadığını öne sürdü.

Eski Zaman Gazetesi Temsilcisi E.K ile memurluktan ihraç edilen ve tutuksuz yargılanan eşi Z.K da önceki savunmalarına iştirak ettiğini bildirdi.

Tutuklu sanık S.D. ise örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kesinlikle kullanmadığını iddia ederek, kullandığı hatta IP çakışması olabileceğini belirtti.

"Bylock" kullanıcı olduğu tespiti bulunan tutuklu İ.Y de söz konusu programı indirip kullanmadığını ileri sürerek, "Üyesi olduğum sendika ve hesabım olan Bank Asya'nın cemaat denilen yapıyla irtibatının ortaya çıkmasıyla her ikisiyle de bağımı kestim. Bunları sonlandırmama rağmen nasıl bu tarihten itibaren 'ByLock'u kullanayım?" şeklinde savunma yaptı.

Öğretmenlikten ihraç olan tutuklu M.G. ile ilgili tanık beyanlarında, Bank Asya'yı ayakta tutmak için para yatırma çağrısında bulunduğu, yapı içerisinde de aktif olduğu yer aldı.

Hakkındaki tanık beyanlarını kabul etmeyen sanık, beraatini talep etti.

Öğretmenlik mesleğinden ihraç olan tutuklu Z.A ile tutuksuz yargılanan H.H. de önceki savunmalarını tekrar ettiklerini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların bulundukları hallerin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber