İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

e-ALES hakkında, ÖSYM artık açıklama yapmalı!

2017 yılı ÖSYM takvimine giren hatta deneme sınavı bile yapılan e-ALES hakkındaki belirsizlik sürüyor. ÖSYM adaylara bir açıklama yapmalı !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mayıs 2017 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
e-ALES hakkında, ÖSYM artık açıklama yapmalı!

Hatırlanacağı üzere, bu yıl ilk defa uygulanması planlanan e-ALES ile ilgili belirsizliğin sürdüğünü, adaylar sınavın ne zaman yapılacağını merak ettiğini, ücretli deneme sınavının yapılmasının üzerinden de uzun bir süre geçmesine rağmen, ÖSYM'nin bu konu ile ilgili yeni başvuru ve sınav takvimini halen duyurmadığını 07 Mart 2017 tarihli haberimizde gündeme taşımıştık.

Ancak, aradan geçen iki ayı aşkın süre zarfında 2017 İlkbahar ALES'in de yapılmış olmasına rağmen e-ALES'i merakla bekleyen adaylara ÖSYM açıklama yapmıyor.

Geldiğimiz şu günlerde yavaş yavaş üniversitelerin akademik kadro ilanları ve lisansüstü öğrenci ilanları artmaktadır. Bu bakımdan, her ikisinde de en önemli şart olan ALES'ten istediği puanı bir türlü alamayan adaylar ümidini e-ALES'e bağlamış durumdalar.

Yılda iki kez yapılmak üzere planlanan ve ÖSYM takvimine bu şekilde yerleştirilen e-ALES'in daha birincisi gerçekleştirilemedi.

Umarız, 2017 ALES İlkbahar sonuçları duyurulmadan ÖSYM e-ALES hakkında artık açıklama yapacaktır.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber