Sözlü sınav sonuçlarına itiraz edecek, öğretmen adayları ne yapmalı?

Sözleşmeli öğretmen alımında, sözlü sınav sonuçlarına itiraz edecek adaylar ne yapmalı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Mayıs 2017 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözlü sınav sonuçlarına itiraz edecek, öğretmen adayları ne yapmalı?

26 MAYIS'A KADAR İTİRAZLAR YAPILMALI

Milli Eğitim Bakanlığı, 17 Mayıs'ta, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı.

Mülakat sonuçlarında istedikleri puanı alamayan adayları, MEB'in daha önce yayımladığı duyuru gereğince, sınava girdiği yerdeki il milli eğitim müdürlüğüne itirazda bulunmalıdır. Bu konuda duyuru metninde şu açıklama yer almaktadır:

"8.1. Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir.
8.2. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir. "

Bu bağlamda, sözlü sınav sonuçlarına itiraz için son başvuru tarihi 26 Mayıs Cuma günüdür. Mülakatlara itirazlar 30 Mayıs 2017 tarihinde sonuçlanacaktır.

İTİRAZLARDAN BİR SONUÇ ALAMAYANLAR

Öğretmen alımları sadece mülakat puanı esas alınarak yapılmaktadır. Bu nedenle, itiraza rağmen bir sonuç elde edemeyen adaylara önerilerimiz şu şekildedir:

1- İtiraz sonuçlarının açıklanması sonrasında, yaşanan süreç Kamu Denetçiliği Kurumuna aktarılabilir. KDK'ya yapılan başvuru, idari yargıya yapılan başvuruyu kesmektedir. KDK'ya www.ombudsman.gov.tr adresi üzerinden online başvuru yapmak mümkündür.

2- Hiç Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmadan direkt olarak, sözlü sınav sonucunun iptali için 60 gün içinde idari yargıda dava açılabilir. Dava açarken avukat tutma zorunluluğu bulunmamaktadır. Daha önce yer verdiğimiz emsal karar gereğince, komisyon şu şekilde sözlü sınavı yapmış olmalıdır:

a- Sınavda sorulacak soruların önceden hazır mıydı?,
b- Her adaya sorulan soruların ve verilen cevaplar, kayda geçirildi mi?
c- Adayların verdiği yanıtlara hangi komisyon üyesince, hangi notun takdir edildiği, tutanakta ayrı ayrı gösterildi mi?

Eğer verdiğiniz cevaplar kayda geçirilmemiş ise açacağını davayı, bu emsal karara göre kazanabilirsiniz. Yien hangi üyenin hangi notu takdir ettiği belli değilse yine açılacak davayı kazanabilirsiniz..

Örnek dava dilekçesi için tıklayınız. Sadece konuyu kendinize uyarlamanız yeterlidir.

3- Hem Kamu Denetçiliği Kurumuna hem de idari yargı yıluna başvurmadan önce, bilgi edinme yoluyla, sözlü sınava dair komisyon tutanaklarının tarafınıza verilmesini talep edebilirsiniz. Yazacağınız dilekçe şu şekilde olabilir. Çok uzun olmasına gerek yok.

".. tarihinde, ... ilinde sözleşmeli öğretmenlik alımı için sözlü sınava girdiö. Sözlü sınavda, ... puanı aldım.
Girmiş olduğum sözlü sınavada, bana ait komisyon tutanaklarının 4982 sayılı Kanun gereğince 15 iş günü içinde tarafıma verilmesi hususunda gereğini arz ederim.
Ad Soyad,
İmza

Adres, Tel."

Bilgi edinme başvurunuzu burdan yapabilirsiniz. BİMER

Eğer 15 iş günü içinde tarafınıza belgelerin verilmemesi halinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna başvurmalısınız. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Hiç kimsenin hakkının yenilmediği bir dünyada yaşamak dileğiyle...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber