İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Teknoloji bağımlılığına karşı geleneksel oyunlar geliştirdiler

Kahramanmaraş'ta üstün yetenekli öğrenciler, stres çarkı, cep telefonu ve tablet gibi teknolojik oyunlara hapsolmamak için yerli, zeka geliştirici ve maliyeti düşük yöntemlerle tasarladıkları 10 oyun için TÜBİTAK'a başvurdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2017 23:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Teknoloji bağımlılığına karşı geleneksel oyunlar geliştirdiler

İsmail Hakkı Demir

Kahramanmaraş'taki üstün yetenekli öğrenciler, stres çarkı, cep telefonu ve tablet gibi teknolojik oyunlara hapsolmamak için yerli, düşündüren, zeka geliştirici ve maliyeti düşük yöntemlerle 10 farklı oyun tasarladı.

Bilim ve Sanat Merkezi'nde öğrenim gören üstün yetenekli 60 öğrenci, bilgisayar oyunlarının zararlı etkisinden kurtulmak amacıyla oyun geliştirmeye karar verdi.

Bunun üzerine öğretmenleri Mesut Sarı öncülüğünde proje ekibi kuran öğrenciler, 10 aylık çalışma sonunda mukavva, sunta, bilye ve çivi kullanarak, "Vur gitsin al gelsin", "Parmak golfü", "Çarpmaca", "Haftam", "Aylarım", "Parmak futbolu", "Yumurta kırmaca", "Nişan al", "Karakök" ve "Vur düşsün" adında 10 oyun tasarladı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) başvuru yapan proje ekibi, incelemenin ardından onaylanan oyunların patentini almak için çalışma başlatacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber