İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ istihbarat ağı Sürat Kargo'dan çıktı

Kaynak Holding'e ait Sürat Teknoloji şirketinde ele geçirilen bir hard diskten, FETÖ'nün kamu ve özel şirketlerdeki istihbarat ağının 531 kişilik listesi çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Mayıs 2017 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ istihbarat ağı Sürat Kargo'dan çıktı

NAZİF KARAMAN

Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturmada flaş gelişme... FETÖ'nün kamu ve özel kurumlarda çalışan ve örgüte istihbarat sağladığı anlaşılan isimlere yönelik 531 kişilik bir liste oluşturduğu ortaya çıktı. 'Promosyon listesi' adını verdikleri listedeki isimlerden sorumlu FETÖ abileri ise 'müşteri yöneticisi' şeklinde kodlandı. Listenin onay kısmında ise isimlerin FETÖ ile olan ilişkilerine yönelik 'Olumsuz' veya 'Ok' notu yazıldı.

320 GİGABAYTLIK HARD DİSK

FETÖ'nün Kaynak Holdingi'ne yönelik 2014'te başlatılan soruşturma kapsamında Sürat Teknoloji A.Ş'de 320 gigabaytlık bir hard disk bulundu. Hard diskin içinde 'Promosyon Listesi' isimli belge dikkat çekti. 16 şüpheli isim listede 'Sorumlu' olarak yer alırken, şüphelilerden Aytaç K.'nin Devlet Malzeme Ofisi şube müdürü, şüpheli Muhammet Ali T.'nin Türk Telekom Grup Müdürü, şüpheli Faruk Y.'nin Eise mniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkan vekilinden sorumlu oldukları tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber