2002 vizyonuyla 2023'e dev atılım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel seyahati dönüşü, önce MYK'yı belirleyecek, ardından tüm bakanlardan 6 aylık program hedeflerini isteyecek. 2023'e, 2002'deki vizyonunun geliştirilerek yenilenmiş hali ile yürünecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Mayıs 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2002 vizyonuyla 2023'e dev atılım

  • ŞERİFE GÜZEL ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Brüksel seyahati dönüşünde gerçekleştireceği Merkez Karar ve Yönetim Kurulu(MKYK) toplantısının ardından AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu(MYK) belirlenecek. AK Parti, yeni yönetim vizyonuyla, önümüzdeki aydan itibaren de uygulamaya başlayacağı yeni program için kolları sıvayacak.

YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm bakanlardan isteyeceğini açıkladığı 6 aylık program hedefleri, AK Parti'nin 2002'de ortaya koyduğu vizyonun geliştirilerek yenilenmiş hali olacak. Yeni döneme ilişkin stratejisini hayata geçirirken 2002 ruhunu temel alacak olan AK Parti'de program iki ayaklı yürüyecek. Birinci ayağında kalkınma odaklı programların hayata geçirilmesi olacak. Kalkınma alanında 15 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde yapılan büyük yatırımlara ilave olarak daha büyük kalkınma hamleleri başlatılacak. Bakanlardan istenen "yol haritası" da bu noktada önemli rol oynayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019'a kadar geçecek süreyi, kalkınma hamlesinin ivme kazanacağı bir dönem olarak değerlendirmek istiyor. Bunu da öncelikle bakanlardan gelecek plan ve programlara göre şekillendirecek.

MEGA PROJELERE DEVAM

Tüm bakanlıklar, öngördükleri yatırımları ve yaptıkları yatırım programlarını Cumhurbaşkanı'na sunacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, ülkeyi ileri boyuta taşıyacak büyük projelere öncelik verilmesini isteyerek yeni programı hayata geçirecek. Milli geliri artıracak üretim tedbirleri ile enerji ve mimari gibi ülkeyi ileriye taşıyacak çalışmalara ağırlık verilecek.

DEMOKRATiKLEŞME ADIMI

Atılımın ikinci ayağını ise demokratikleşme adımları oluşturacak. Değişen ülke ve dünya koşulları dikkate alınarak her yaştan ve tüm toplum kesimlerinden vatandaşların hak ve özgürlüklerine yönelik güvenceleri içerecek program hayata geçirilecek. Yeni demokratikleşme adımları atılırken, terörle mücadeleye zarar vermeyecek şekilde vatandaşların özgürlük alanlarının üst seviyeye çıkarılması hedeflenecek. Yeni adımlar, temel hak ve özgürlükler konusunda AK Parti hükümetleri döneminde elde edilen kazanımların üzerine konulacak şekilde inşa edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber