Oğluyla birlikte devam ettiği okulundan mezun oldu

Artvin Çoruh Üniversitesi Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulunda oğlu ile birlikte eğitim gören Neşe Atan, 2 yıllık bölümünden mezun olarak hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2017 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oğluyla birlikte devam ettiği okulundan mezun oldu

Bayram Sarayoğlu

Artvin'de oğluyla aynı okulda öğrenim gören Neşe Atan, 43 yaşında hayalindeki diplomanın sahibi oldu.

Borçka ilçesinde yaşayan Neşe Atan, ilkokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadı. Evlenip 3 çocuk annesi olan Atan, "Okumanın yaşı olmaz" düşüncesinden hareketle yarım kalan eğitimini tamamlamaya karar verdi.

Ortaokul ve liseyi açık öğretim yoluyla tamamlayan Atan, 2015-1016 eğitim-öğretim yılında girdiği üniversite sınavında Çoruh Üniversitesi Borçka Acarlar Meslek Yüksek Okulu Elektrik Üretimi ve Dağıtımı Bölümü'nü kazandı.

Sınıfındaki tek kadın öğrenci olan Neşe Atan'ın 24 yaşındaki oğlu Emre Atan ise annesinden bir yıl sonra aynı meslek yüksek okulunun İş Güvenliği ve Sağlığı Bölümü'nü kazandı.

Neşe Atan, bir yılını oğlu ile birlikte okuduğu okulunu 2 yılda tamamlayarak mezuniyet sevincini yaşadı.

"Evde ders çalışmak için çocuklarımla masa kavgası yaptık"

Atan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oğlumla aynı okulda okuyacağım hiç aklıma gelmezdi ancak nasip oldu. Çok güzel, farklı bir duygu yaşadık. Derslerimde ve sınavlara hazırlanırken oğlum bana çok yardımcı oldu. Oğlumla birlikte gece gündüz ders çalıştık. Ben okula başlamadan önce evde televizyon kumandasının kavgası oluyordu. Üniversiteyi kazandıktan sonra evde ders çalışmak için çocuklarımla masa kavgası yaptık. Bu yaşadığım duyguyu hayatım boyunca unutamam. Bugün ben mezun oluyorum. Oğlum ise okuluna devam edecek. Hüznü ve sevinci bir arada yaşıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber