İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Asteğmenler 'mavi bere' taktı

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan asteğmenler, yemin ederek mavi bere taktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2017 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asteğmenler 'mavi bere' taktı

Komutanlıktaki bir spor salonunda düzenlenen yemin törenine, Okul Komutanı Albay Selçuk Emirdağ ile askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından asteğmenler, Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin etti.

Yeminin ardından 120 asteğmen komando beresi taktı.

Törende konuşan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Albay Selçuk Emirdağ, yemin edecek askerlerin bu zor günlerde en zor göreve, komando olmaya talip olduklarını söyledi.

Bir evlat anne ve baba için ne kadar değerliyse kendileri için de o kadar değerli olduğunu vurgulayan Emirdağ, "Evlatlarınız önce Allah'a, sonra komutanlarına emanet. Evlatlarınız, evlatlarımızdır." dedi.

Edilen yeminle askerlerin bu vatanı koruma görevini kabul ettiğini anlatan Albay Emirdağ, "Hangi koşulda olursa olsun, gereğinde vatan uğrunda en değerli varlığınız olan canınızı feda etmekten kaçınmayacağınıza yürekten inanıyorum. Unutmayın, biz Cenabı Peygamber'in ordusuyuz. Bizim için devlet kutsaldır. İnsanlar geçici, makamlar kalıcıdır. Ne dokundururuz ne de laf söyletiriz. Onun içindir ki devletler kurduk, imparatorluklar yönettik. Bugüne kadar verdiğimiz ve vermeye devam ettiğimiz şehitlerin manevi omuzlarında devletimiz yükselmeye devam etmektedir." diye konuştu.

Edilen yemine yerdekiler kadar göktekilerin de şahit olduğunu ifade eden Emirdağ, yeminin tüm askerlere hayırlı olmasını diledi.

Törenin ardından askerler aileleriyle hasret giderdi.

Murat Yolcu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber