Sakarya'da FETÖ davasında karar

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "silahlı terör örgütünün propagandasına yapmak" suçlamasıyla dava açılan sanık hakim karşısına çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2017 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakarya'da FETÖ davasında karar

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık eski Pamukova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Dinçer Girgin, avukatı ve yakınları katıldı.

Kimlik tespitlerinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamelerin özetinin okunmasının ardından söz verilen sanık Girgin, Bank Asya'daki hesabını 2010 yılında açtığını kaydetti.

Çocuğunun okul taksidi ve diğer ödemeleri bu bankadan yaptığını belirten sanık Girgin, "Hesaba 17-25 Aralık'tan sonra talimatla para yatırılmamıştır, olağan ödemler devam etmiştir." dedi.

Girgin, savunmasında Zaman Gazetesi aboneliğine de değinerek, "Oğlum sınavlara hazırlanıyordu, deneme sınavı verdiği için Zaman Gazetesi'ne abone oldum. Ayrıca dershaneden de tavsiye ediyorlardı gazeteyi almamız için çünkü deneme sınavlarını toplu yapıyorlardı." diye konuştu.

İşi gereği ihtiyaç sahiplerinin evine gittiğini, bu yapının evlerine gitmediğini ifade eden Girgin, "Toplantı amaçlı terör örgütünün sohbetlerine katılmadım. Sosyal medyada terör örgütünü övücü hiçbir paylaşım yapmadım. Kendime ait sosyal medya paylaşımlarını biliyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Sanığın avukatı da müvekkilinin samimi itiraflarda bulunduğunu, savunmasına katıldığını, beraatını talep ettiklerini, mahkeme heyetinin aksi takdirde olması durumunda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.

Duruşmada, esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Girgin'in "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "silahlı terör örgütünün propagandasına yapmak" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanığın avukatları, cumhuriyet savcısının mütalaasına katılmadıklarını ve müvekkillerinin beraatını istedi.

Son sözü sorulan sanık Girgin, avukatlarının savunmalarına katıldığını dile getirerek, beraatını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın "silahlı terör örgütünün propagandasına yapmak" suçundan beraatına, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanığı, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alınarak adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etti.

Emre Ayvaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber