'Türkiye'de Güvenli Trafik Denetimi' uygulaması

Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te jandarma ve polis ekipleri, "Türkiye'de Güvenli Trafik Denetimi" uygulaması kapsamında denetim yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2017 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'de Güvenli Trafik Denetimi' uygulaması

Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te jandarma ve polis ekiplerince, "Türkiye'de Güvenli Trafik Denetimi" uygulaması kapsamında denetim gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da polis ve jandarma ekipleri, şehir içinde ve kent girişindeki 7 ayrı noktada uygulama yaptı.

Kontrol noktalarında, araçların fenni muayene, geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortası, tescil plakalarının nitelik ve ölçülerinin mevzuatta belirtilen standartlara uygunluğu denetlendi.

Uygulamalarda, sürücülerin çeşitli belgeleri de incelendi. Hız ihlali yapan, emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza uygulandı.

Uygulamanın belli aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

- Mardin

Mardin-Diyarbakır karayolundaki uygulamada da polis ve jandarma ekipleri, sürücü belgesi, araç kontrolü ve güvenlik sorgusu denetimi yaparken, eksik evrak ve sürücü belgesiz araç kullanan sürücülere ceza kesildi.

Kentin farklı noktalarında sabah saatlerinde başlayan uygulama kapsamında yaklaşık 600 aracın kontrol edildiği bildirildi.

- Siirt

Siirt'te de jandarma ve polis ekipleri, kentin giriş ve çıkışında 14 ayrı noktada uygulama gerçekleştirdi.

Uygulamalarda 614 sürücünün belgeleri kontrol edildi, 108 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, 13 araç trafikten men edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber