İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ağrı Valisi Musa: Terör ile mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz

Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen güvenlik korucusu Fetullah Aladağ'ın ailesine taziye ziyaretinde bularak, acılarını paylaştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2017 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağrı Valisi Musa: Terör ile mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz

Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen güvenlik korucusu Fetullah Aladağ'ın ailesine taziye ziyaretinde bularak, acılarını paylaştı.

Doğubayazıt ilçesine bağlı Somkaya köyü taziye evinde Vali Işın, şehidin babası Mehmet Aladağ ve şehidin çocukları ile yakından ilgilendi.

Vali Işın burada yaptığı konuşmada, taziyelerini ve sabır dileklerini ileterek, "Tendürek'teki operasyonda korucu kardeşimiz ve 3 jandarma çavuşumuzu şehit ettik. Allah makamlarını cennet etsin. Allah onlara şahadet nasip etti, bize de nasip etsin." dedi.

"Biz de vatanımız, bayrağımız ve dinimiz canımızı seve seve feda etmeye hazırız." diyen Vali Işın, şöyle konuştu:

"Biz bu vatan için yaşıyoruz, bayrağımız için yaşıyoruz. Biz ezanımız için yaşıyoruz. Eğer bunlar bizden giderse zaten biz yaşayamayız. Biz bunları korumak için gerekirse canımızı feda etmeye hazırız. Şehitlerimiz bugünün şehitleri değildir. Bu memleket, devlet ve aziz millet olduğu günden beri biz bu aziz vatan için şehit vermeye devam ediyoruz. Burada kardeşimizi şahadete uğurladık. Peygamber Efendimizin yanına gönderdik. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Şehit olan diğer 3 uzman çavuş kardeşimizin de makamını cennet eylesin. Allah onların şahadetini kabul etsin."

Operasyonda 29 teröristin imha edildiğini anımsatan Vali Işın, "Bu kahraman kardeşimiz ve arkadaşları 29 terörist haini dün imha ettiler. Kendilerini tebrik ediyoruz. Şehit oldular ama bir taraftan da vatan hainlerini yok ettiler. Biz Allah izin verirse vatanımız, dinimiz ve bayrağımız uğruna canlarımızı feda etmeye hazırız."

- "Devletimiz çapulculara fırsat vermeyecektir"

Bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini aktaran Vali Işın, şunları kaydetti:

"Tendürek Dağı'nda, Ağrı Dağı'nda ve nerede olursalar olsunlar onları yok edeceğiz ve imha edeceğiz. Bunu herkes bilsin. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz çapulculara fırsat vermeyecektir. Onlara aman vermeyeceğiz. Onlara bu sene dağları da her yeri de dar edeceğiz. Onlar başlarını inlerinde kaldırdıkları anda dün gece olduğu gibi onların başına bombalar yağdıracağız. Bu vatan mukaddes bir vatandır. Milletimiz aziz bir millettir. Devletimiz ve vatanımız dualıdır. Her tarafında şahadet kanı vardır. Biz bu devletimizi, vatanımızı sokakta bulmadık. Bunlar için mücadeleye devam edeceğiz. Bunlar hiçbir şekilde muvaffak olamayacaklardır. Bu sene inşallah hepsi imha edileceklerdir."

Korucu ve askerleri yalnız bırakmadıklarını da dile getiren Işın, "Bu köylerimiz kahraman köylerdir. Korucularımız kahraman insanlardır. Onları canı gönülden tebrik ediyoruz. Biz daima hem askerimizin yanındayız hem de korucularımızın ve ailelerinin yanındayız. Devletimiz onların çocuklarını kendi evlatları olarak bilmektedir. Biz hiçbir zaman onları yalnız bırakmayacağız." diye konuştu.

- "Onlara bu sene dünyayı dar ediyoruz"

Terör örgütü PKK'yı bu topraklarda barındırmayacaklarını vurgulayan Vali Işın, şöyle devam etti:

"Onlara bu sene dünyayı dar ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Dün 29 PKK'lı terörist, kahraman korucu ve askerlerimiz tarafından imha edildi. Ondan önce de 9 kişi imha edildi. Bunlar Ağrı'da memleketimizde barınamayacaklardır. Kirli ayaklarını bu mukaddes vatana basarak kirletmeyeceklerdir. Buna izin vermeyeceğiz. Onları kullanan taşeronları da biliyoruz. Onlar Kürt değildir. Bunu bilesiniz. PKK bu toprağın mahsulü değildir. PKK bizden değildir. PKK Kürtlerin, dinimizin, namusumuzun ve mukaddesatımızın düşmanıdır. Biz PKK'yı hiçbir şekilde bu vatanın bir mahsulü olarak görmüyoruz. Biz bu kafir ve hainlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunlar Kürtçülük adı altında başkasının maşası olarak burada insanlarımızı hunharca, canice, alçakça katletmektedirler. Biz de bu alçakları bu hainleri hiçbir şekilde bu topraklarda barındırmayacağız. Kahraman şehitlerimizin kanı hiçbir şekilde yerde kalmayacak. Dün kalmadığı gibi bundan sonra da kalmayacaktır. Mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz."

Daha sonra Vali Işın Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber