İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ konusunda Merkel izah edemedi

Kafayı Deniz'e takmışlar. Ben de kendilerine 'Sizde cok Deniz var, ben size bunların dosyalarını da verdim' diye hatırlattım. Once '4500 dosyanın bize neticesini verin' dedim. Çünkü bu taleplerimizle ilgili olarak netice alamadık. Oralarda PKK ve FETÖ cirit atıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Mayıs 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ konusunda Merkel izah edemedi

  • NUH ALBAYRAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte Erdoğan'ın önemli açıklamaları...

BRÜKSEL TEMASLARI: Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la, ardından AB Konseyi Başkanı Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker ile görüşmemiz oldu. AB uyelik surecine yeni ve pozitif bir ivme kazandırılması hususunda kendileriyle olumlu bir gorusme yaptık. Goc anlasmasının uygulanması ve vize konusunu müzakere ettik. AB Parlamentosu Baskanı Tajani ile de bir araya geldik.

MERKEL'İN İNCİRLİK TALEBİ: Almanya Başbakanı Merkel ile de gorusmemiz oldu. Almanya'daki PKK ve FETO'ye gosterilen koruyucu yaklaşımdan vazgecilmesi gerektiğini gundeme getirdik. Parlamenter heyetin Incirlik'i ziyaret talepleri oldu. Dedik ki, bundan oncekinde isimleri gonderdiniz, isimleri uygun gorduk, ziyarete musaade ettik. Bunda da kimler ziyaret edecekse, listeyi Dısisleri Bakanınız gonderir, listedeki isimler uygunsa tabii olabilir. Zira Alman vekillerinin arasında bazen teroristlere açıkça destek verenler de olabiliyor. Simdi dısisleri bakanlarımız kendi aralarında gorusecekler ona gore adım atacagız.

AB'YLE BEYAZ SAYFA MI?: (AB temsilcileriyle gorustunuz. Vize serbestisi konusunda bir gelisme var mı? "Beyaz bir sayfa açıldı" diyebilir misiniz AB ile?) Kendileri de birtakım calısmalar yapmıslar. Kendilerinden yaptıkları calısmaya yonelik biz 12 aylık takvim aldık. Bu takvim uzerinde calısma yapacagız ve adımları atacagız. Tabi vize meselesi degil sadece, Kızılay ve AFAD'ın oralara yapacakları para yardımı hususunu da gundeme getirdik. Bu konu uzerinde de calısmaları karsılıklı yurutecegiz.

ANGAJMAN KURALLARINI UYGULARIZ: (NATO, DEAS'la mucadeleye aktif katılacak. Acaba DEAŞ ile mücadelede NATO unsurlarıyla YPG arasında iliski olacak mı? NATO'nun kurum olarak YPG'ye bakısının nasıl olduğu konusu gundeme geldi mi?) NATO'nun YPG'ye oyle müspet bir bakısı soz konusu degil. YPG'ye oyle tertemiz, pirupak bakmıyorlar. YPG konusunu NATO uyesi olan AB ulkeleriyle de konustuk. YPG'yi ve bu konudaki tavrımızı onlara da anlattık. ABD'nin, Rakka'da yapacagı operasyon var. Kimle, YPG ile beraber. Ama biz tekrar belirttik; 'Ülkemize yonelik bir yanlıslık olursa angajman kurallarını uygularız' dedik.

MERKEL İZAHAT VEREMEDİ: (Merkel'le gorusmenizde bazı tutuklu isimler de gundeme geldi mi?) Onlar kafayı Deniz'e (Ajanlık faaliyetleri dolayısıyla Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel) takmış durumdalar. Ben de kendilerine 'Sizde cok Deniz var, ben size bunların dosyalarını da verdim' diye hatırlattım. 'Ayrıca sizden iltica talebinde bulunanlar var. Bunları koruma altına alıyorsunuz. Once '4500 dosyanın bize neticesini verin' dedim. Çünkü bu taleplerimizle ilgili olarak halen bir netice alamadık. Oralarda PKK cirit atıyor, FETO cirit atıyor. Bir de 'Gecenlerde terorist subaylar size geldi iltica talebinde bulundular, kabul ettiniz. Bunları bize teslim edin' dedik. Tabii ki tüm bu hususlarda kendilerinden tatmin edici bir izahat alamadık!

- MACRON DA İSTEDİ: (Macron da National Geographic'in kameramanını, fotografcısını istemis) Evet bunlardan biri, Erol Onderoglu. Cifte vatandasmıs. Su anda tutuklulugu kaldırılmıs ama yargılanma sureci devam ediyor. Bunu kendilerine soyledik. Bir diger Fransız'la alakalı da, kendisi geri gonderme merkezinde, gozaltında. Surec devam ediyor dedik.

MECLİS BAŞKA, GENEL KURUL BAŞKA: (AK Parti lideri secildikten sonra ilk defa zirveye katıldınız. Yeni sistem aslında uygulanmaya baslandı. 2019'a kadar baska uygulanabilecek bir seyleri var mı, ongorulen sistemin? Bakanlar kurulunun, siyaset dısından bakan atanması gibi. 2019'a kadar, yeni adımlar atılacak mı?) Attıgımız adımlar zaten, bu yapılan anayasa degisikligi icerisinde atılabilecek adımların ta kendileridir. Partili cumhurbaskanı olma imkanı, bunlardan biridir. Gazeteciler soruyor: 'Siz grup konusması yapacak mısınız? Parlamentoya gelecek misiniz?'. Parlamentoya gelirsin, gelirsin de genel kurula girmezsin. Parlamentoya gelmekle genel kurula girmek baska seyler.

KÜLLİYE'DE BAKANLAR KURULU

BAKANLARI TOPLARIM: Cumhurbaskanlıgı'nda Bakanlar Kurulu toplantısı olur mu? 2 aylık yapmıstık, 1 aya indirdik, 15 gune de indiririz. Buna itiraz edenler, anayasayı okumuyorlar, bakmıyorlar anayasaya. Orada diyor ki, cumhurbaskanı istedigi zaman bakanlar kurulunu toplanmaya cagırır. 2 ayda bir demiyor, ayda bir demiyor, istedigi takdirde bakanlar kurulunu toplar.

BAŞBAKAN DA BAŞKANLIK EDER: (Bakanlar Kurulu'na artık hep siz mi baskanlık edeceksiniz?) Şu anda cumhurbaskanı olarak bizim de uzerimizde yukler var. Sayın Basbakan'la, tabi bu işin paylasımını yapacagız. Diyelim ki belli aralıklarla biz bakanlar kurulunu toplarız, onun dısında da basbakan bakanlar kurulu toplantısını yapar.

HADDİNİ AŞAN BAHÇELİ DEĞİL KILIÇDAROĞLU

BAHÇELİ'Yİ KASTETMEDİM: (Bahceli'nin sizin açıklamalarınıza cevaben acıklamaları oldu.) Burada ciddi bir yanlıs anlama var. Benim açıklamalarımın muhatabı Bahceli degildi. Bahceli'yi yanlıs yonlendirdi, yanılttılar gibi geliyor. Cunku ne ifadelerim icerisinde Bahceli'nin adı geciyor, ne de onunla ilgili en ufak bir ifade var. Tam aksine, ana muhalefetin basındaki zatın yanlıslarını pazara cıkaran cevap bu. Ona yonelik idi.

SESSİZ KALAMAYIZ: Şu anda ben partimin basındayım. Partimle ilgili cevap verme yetkim var. FETO'ye karsı savas acmıs birisi olarak, eger partimizin icinde boyle birisi varsa, bunu bize tevsik edin, biz bunu bir dakika partimizde tutmayız. Partimizle alakalı olmayan, Istanbul Belediye Baskanı'nın damadıyla alakalı konu. Onun partimizi temsil yetkisi var mı, yok. Yargı onu denetimli serbestlikle bırakmıs. Bu yargıyla alakalı konu. Onun uzerinden bir siyasi rant devsirme yoluna gitmek bizi uzer. Bu konuda da sessiz kalmamak gerekir.

CHP İÇİNDEKİ FETÖ'CÜLERİ TEMİZLESİN

CHP-FETÖ EL ELE: (Kılıcdaroglu kendi ifadesiyle kontrollu darbenin ipligini pazara cıkaracagına dair acıklamalarda bulundu) Hala orda mı Kılıcdaroglu ya? Cıkarsın, zaten onun ipligi pazara cıkarması o kadar uzun suruyor ki. Bu kadar uzun metrajlı ipleri nasıl buluyor anlamakta zorluk cekiyorum. Eger varsa gec kalmasın hemen cıkarsın. Ama once o kendi icindeki FETO'culeri bir temizlesin. FETO'yle el ele yurutuyorlar islerini.

TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM:Malum Tendurek'te 8 sehidimiz var, teröristlere ciddi zayiat verdiren catısmalar halen devam ediyor. Terorle mucadelemizi kararlılıkla surdurecegiz, geri adım atmak yok.

GRUP KONUŞMASI YAPACAĞIM

Simdi, cumhurbaskanı olarak yılda bir kez parlamentonun acılısında konuşma yapıyoruz. Belli gunlerde gelir izleriz, genel kurulu. Bunun dısında boyle bir durum soz konusu degil. Ama parlamentoda bizim grup odamız var, grup odama gelebilirim. AK Parti'nin grup odası var. Ayrıca, salı gunku grup toplantılarında, konusma yapabilirim. Ama ben gelemedim, orada genel baskan vekili olarak Binali bey grup konusmasını yapabilir, buna da mani bir hal yok. Bu da bir seyi gosterecek simdi. Turkiye'de bir reformun nasıl gerceklestirildigini gosterecek. Cumhurbaskanı var, yanında genel baskan vekili, yahut Basbakan, grubu yonetiyor. Yurumez diye bir sey yok.

ASLA YAN YANA GELMEZ

Terör örgütleriyle, haksızlıkla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle, şiddetle, meşru olmayan hiçbir işle imam hatipli asla yan yana gelmez, gelemez. İşte bunun için Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gibi ihanet çeteleri, günümüzün haşhaşileri, bu kutlu çatı altında kendilerine istismar zemini bulamamışlardır.

KARŞILARINDA BEN DURURUM

Erdoğan, "Öğrencilerin zorla imam hatiplere kaydedildiği gibi haberler yalandır. Önce karşısında ben dururum. Bizim zorlamayla işimiz olmaz. İmam hatiplere olan ilgi gönül bağının eseridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasımpaşa Stadyumu'nda ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin düzenlediği "İmam Hatip Gençlik Buluşması"na katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, gençlere şöyle seslendi...

SABRETTİK, SABRETTİNİZ

Bugünlere kolay gelmedik. Sizleri üniversitelerin kapılarından çevirdiler. Fakat sabrettik, sabrettiniz. Unutmayın, sabreden kimse zafere ulaşır. Bu sabrın sonunda hamdolsun, bütün okullar kapatılmıştı, 600 binden 60 bine indirilmişti. Fakat şimdi devran değişti. Artık isteyen istediği okula, istediği gibi katsayılar kalktı gidebiliyor mu?

ÇOK ÇİLELER ÇEKTİK

Sizden bundan sonra başarı bekliyorum. Rekabetçi olacaksınız. İlimde, irfanda rekabet istiyorum. Uzun yıllara sarih çileler, baskılar ve mücadeleler sonunda bugünlere geldik. 4 çocuğu imam hatipten mezun olmuş bir baba olarak okulların kapısında anne baba olarak bizler de çok çile çektik. Ama hamdolsun bunlar aşıldı. Hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı. Buralara tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Bu okullar milletimizin ta kendisidir.

KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Her eğitim öğretim döneminin başında birileri hala ısrarla, yalan yanlış haberlerle, olmadık iftiralarla imam hatiplere olan ilgiyi gölgelemeye çalışıyor. Neden, niçin? Bırakın rekabetse rekabet olsun. Başı açık kızım da başı örtülü kızım da hepsi üniversite yolunda rekabet etsinler, yarışsınlar. Önlerini tıkamayın. Eğitim öğretimde özgürlüğün önüne kimse geçemez. Biz var oldukça ülkemizde bunun önünü kimse tıkayamayacaktır.

YALAN, YANLIŞ, ÇARPITMA...

Öğrencilerin zorla imam hatiplere kaydedildiği, okulların zorla imam hatiplere dönüştürüldüğü gibi haberler yalandır, yanlıştır, kasıtlıdır, çarpıtmadır. Önce karşısında ben dururum. Bunları köpürtenler, kendileri baskıcı ve faşist olduğu için, herkesi de öyle zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla hele hele toplum ve siyaset mühendisliğiyle asla işimiz olmamıştır, olmayacaktır. İmam hatiplere olan ilgi zorlamanın değil, gönül bağının eseridir. Bu okullar tüm milletimizin değerlerine, taleplerine ve beklentilerine tercüman oldukları için, böylesine ilgi ve kabul görmektedir.

15 TEMMUZ RUHU

Geçmişte bu tür yollara başvuranların tersine hiçbir zaman başkalarına dayatma içinde olmadık. Milletimizin kılığına, kıyafetine, ibadetine, meşrebine olduğu gibi evlatlarının hangi okula gideceklerine de asla karışmadık. İmam hatiplere uygulanan ayrımcılık ayıbını unutmadık, unutmayacağız. 28 Şubat döneminin ürünü olan bu ayıbı, biz ortadan kaldırdık. İmam hatiplerde yetişen nesil, ülkesi ve milleti için her türlü fedakarlığı göze alan, 15 Temmuz ruhunun ta kendisidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber